22 abril 2014
Bacallà confitat amb ceba i mel
Bona recepta que he fet moltes vegades i que us recomano, per la setmana santa i per les setmanes que no ho són, santes, vull dir! El bacallà confitat amb aquesta salseta... ummmmmmmmmm!
Ingredients:
4 trossos de bacallà sense espines
2 cebes grans
1 grapadet de pinyons
1 grapadet de panses sense llavors
2 cullerades de mel
Ol d'oliva verge extra
Començar per confitar la ceba, que ha de quedar bastant caramelitzada. Tallar-la en juliana i posar-la en una paella amb oli, a foc lent, amb un pessic de sal i vigilant molt que no es cremi.
Quan estigui, triga bastant, afegir-hi els pinyons i les panses i anar remenant, incorporar-hi la mel i donar-hi unes voltes.
Posar oli en una cassola que pugui cobrir els trossos de bacallà. Posar-ho al foc fins que arribi als 80º, apagar el foc i submergir el bacallà, dejar-ho uns 15 minuts. Passat aquest temps treure'ls i posar-los sobre paper absorbent.
Muntar el plat amb els trossos de bacallà i la ceba per sobre.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Santes o no, totes les setmanes són bones per fer aquest bacallà!! ha ha ha. Quina delícia, m'encanta el contrast dolç - salat amb aquest peix. petonets!
ResponderEliminarPer mi el bacallà no té temporada, es tot l'any i m'agraden molt les receptes amb contrast dolç-salat.
ResponderEliminarPetons.
Uau!! una recepta més de bacallà! m´encanta aquest acompanyament amb panses i pinyons. No sóc tan de mel però no m´importa...je, je,je...Per cert, molt bon post en català ;-D
ResponderEliminarUn plat boníssim! A casa mengem bacallà tot l'any, i amb aquesta salseta dolceta queda molt bé!
ResponderEliminarPetons
Que bo!!! aquest any els vaig fer més lleugeret... la dieta en té la culpa!!! bon Sant Jordi! petó
ResponderEliminar