Ingredients:
4 galtes de porc
3 cebes
3 tomàquets madurs
1 got de vi negre
1 got de brou de pollastre o d'aigua
1/2 got de moscatell o mistela
Farigola i/o llorer
Oli d'oliva
Sal
Pebre
Salpebrar les galtes amb alegria (segons diu la Mireia).
Escalfar un raig d'oli en una paella i daurar-les per les dues cares. Han de quedar daurades, torradetes per fora, però no cuites.
Disposar-les en una safata que vagi al forn.
Pelar les cebes i tallar-les a mitjes llunes.
Escaldar i pelar els tomàquets, tallar-los en quarts, traieu-les les llavors.
Escalfar el forn a 180º amb la calor de baix i de dalt.
Incorporar les verdures a la safata amb les galtes, el vi, el moscatell, el brou, la branqueta de farigola i/o la fulla de llorer, un pesic de sala i pebre.
Coure-ho durant 1 hora, aproximadament. Tombar-les de tant en tant i anar controlant la quantitat de suc.
Passat aquest temps, retirar les galtes i traspassar tot el que ha quedat a la safata al got de la batedora elèctrica per tal de triturar-ho i aconseguir una salseta. Rectificar de sal, si cal.
A la mateixa safata, tornar a posar-hi les galtes, juntament amb la salsa i deixar que faci xup-xup al forn.
És un plat que preparat amb antelació està molt millor.
Son molt bones les galtes de porc, es d'aquells plats que es fan de tant en tant.
ResponderEliminarJo 1 o 2 cops al any els faig.
També així rustidetes i al forn.
Petons
Doncs a mi no m'agraden gaire, les galtes de porc, però veient les teves, marylou, potser canvio d'opinió... en tot cas, per a sucar pa al suc, i tant!!! Petons
ResponderEliminarSi la recepta és de la Mireia, té l'èxit assegurat!
ResponderEliminarNo n'he fet mai! diu que la carn és molt melosa, oi? la pinta és bona! petó
ResponderEliminarFa un temps que tenc ganes de cuinar galtes de porc però no m'acabava de decidir. Potser ha arribat l'hora provant aquesta recepta teva. Em sembla senzilla i gustosa. Gràcies per compartir-la.
ResponderEliminarLes galtes fetes així queden boníssimes
ResponderEliminarPetons