20 octubre 2014
Pastís de formatge - Del blog al plat
Comença avui una nova era blocaire, bé, era, era... pot ser no, però un nou repte sí.
A proposta de la Mercè de Destapant Cassoles, cada mes farem una recepta d'un dels blogs que hagin escollit i el primer és el blog de la Gemma la Cuina de casa. El superblog!!!!
He de dir que les receptes de la Gemma són les que hem van fer decidir a obrir el meu blog. He fet moltes del seu blog i mai m'han quedat com a ella. D'on es desprèn que "el que vale, vale y el que no pa contable"
Malgrat tot, com deia el meu avi: me acabarán los cuartos, pero no la paciencia, he triat una recepta que no havia fet. Una que la Gemma va fer d'en Jordi Roca, a la que per exigències del guió he hagut de canviar dues cosetes.
Ingredients:
350 gr de formatge idiazabal ( en el meu cas aquest formatge de cabra de La Garrotxa)
350 gr de nata del 32%
140 gr de rovell d'ou (això han pesat 7 ous mida L)
70 gr de maizena
40 gr de llet en pols
210 gr de clares (les clares dels 7 ous)
210 gr de sucre
Poseu a bullir la nata. Retireu-la del foc i afegiu el formatge ratllat. Remeneu-ho amb la batedora fins a fer-ne una crema.
Barregeu els rovells, la llet i la maizena. Sense parar de remenar, aboqueu la meitat de la crema als rovells i desprès aboqueu-ho al cassó on teniu la resta de la crema.
Escalfeu-ho a foc fluix i remeneu-ho fins que bulli. Retireu-ho i reserveu la barreja tèbia.
Munteu les clares amb el sucre fins que tingueu una merenga ben ferma. Aboqueu-hi la barreja amterior en dues vegades, sense parar de remenar fins que estigui ben homogènea.
Ompliu la safata per al forn folrada amb paper a 3-4 cm de profunditat i dexeu-hi marge. Feu-ho coure 20 min a 180ºC.
Mentre prepareu les peres (la recepta diu pomes) al Chartreuse:
100 gr d'aigua
100 gr de sucre
50 gr de Chartreuse
3 peres conferènce
Feu un xarop bullint l'aigua, amb el sucre i el Chartreuse.
Talleu les peres a daus. Quan l'aigua hagi bullit, aboqueu-la al bol on hi ha els daus de pera i així els escaldeu. Refrigereu-ho.
A proposta de la Mercè de Destapant Cassoles, cada mes farem una recepta d'un dels blogs que hagin escollit i el primer és el blog de la Gemma la Cuina de casa. El superblog!!!!
He de dir que les receptes de la Gemma són les que hem van fer decidir a obrir el meu blog. He fet moltes del seu blog i mai m'han quedat com a ella. D'on es desprèn que "el que vale, vale y el que no pa contable"
Malgrat tot, com deia el meu avi: me acabarán los cuartos, pero no la paciencia, he triat una recepta que no havia fet. Una que la Gemma va fer d'en Jordi Roca, a la que per exigències del guió he hagut de canviar dues cosetes.
Ingredients:
350 gr de formatge idiazabal ( en el meu cas aquest formatge de cabra de La Garrotxa)
350 gr de nata del 32%
140 gr de rovell d'ou (això han pesat 7 ous mida L)
70 gr de maizena
40 gr de llet en pols
210 gr de clares (les clares dels 7 ous)
210 gr de sucre
Poseu a bullir la nata. Retireu-la del foc i afegiu el formatge ratllat. Remeneu-ho amb la batedora fins a fer-ne una crema.
Barregeu els rovells, la llet i la maizena. Sense parar de remenar, aboqueu la meitat de la crema als rovells i desprès aboqueu-ho al cassó on teniu la resta de la crema.
Escalfeu-ho a foc fluix i remeneu-ho fins que bulli. Retireu-ho i reserveu la barreja tèbia.
Munteu les clares amb el sucre fins que tingueu una merenga ben ferma. Aboqueu-hi la barreja amterior en dues vegades, sense parar de remenar fins que estigui ben homogènea.
Ompliu la safata per al forn folrada amb paper a 3-4 cm de profunditat i dexeu-hi marge. Feu-ho coure 20 min a 180ºC.
Mentre prepareu les peres (la recepta diu pomes) al Chartreuse:
100 gr d'aigua
100 gr de sucre
50 gr de Chartreuse
3 peres conferènce
Feu un xarop bullint l'aigua, amb el sucre i el Chartreuse.
Talleu les peres a daus. Quan l'aigua hagi bullit, aboqueu-la al bol on hi ha els daus de pera i així els escaldeu. Refrigereu-ho.
Etiquetas:
Del blog al plat,
Tartas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
ueeeeeeeeeeeeeeeeeee! Moltes gràcies per participar!!!! Quina il·lu :)
ResponderEliminarJa recordo aquest pastís, amb els dauets de poma acompanyant! Amb el formatge idiazabal tenia un punt fumat molt característic. El canvi pel formatge de cabra em sembla sensacional, ha de ser un formatge amb personalitat com aquest de la Garrotxa. I les peres han de combinar super bé!
La presentació en corona i la fruita al mig m'encanta!!!!!!
Una abraçada!
Una recepta molt bona!!! ens ha sorprés la textura, tan suau... Gràcies per compartir-la.
EliminarPetonets
Bona recepta!!! sempre feia els pastissos de formatge amb el cremós... però l'altre dia vaig descobrir que amb Idiazabal queda com diries tu "estupendo"... ! i amb la pera estofadeta ha d'estar "de muerte"!!! bona semana
ResponderEliminarOstres Marylou!, aquesta recepta és de 10!, quina presentació tan bonica!, gràcies per ser sempre en tot el que proposo. Una abraçada sincera guapa!
ResponderEliminarMarylou!, deixa'm l'enllaç al meu blog!, així tothom podrà veure la teva aportació!!!
ResponderEliminarMariaa!! això de valdre per contable en els temps que córren no està gens malament...2+2=5. ;D Molt guapa la forma del pastís...i, amb formatge de cabra deu quedar tendre, tendre...
ResponderEliminarUn pastis molt bo i amb una presentació espectacular
ResponderEliminarPetons
Encara que siguis "contable", "Nena, tú vales mucho".
ResponderEliminarEl sabor del Idiazabal amb contrast anb les peres ha de deixar un gustet molt bo en boca.
Petons.
Deliciosa elecció! No he fat mai el pastís de formatge amb un amb caràcter com l'Idiazabal. Prenc nota per la propera vegada! Una abraçada retallsdecuina.cat
ResponderEliminarAmb sembla que deixo de passejar-me per els blogs.
ResponderEliminarEstic fent una salivera impresionant.........
Tindrem que fer guardiola per a les rebaixes comprar roba un parell de talles mes gran.
La setmana que be, Tots Sants, després Nadal.
La Mercè que escull un blog dolç. Això es massa!!!!!!!
Besitos guapa.
La foto del tall és per salivar!
ResponderEliminarMuas
Tremendo te ha quedado ,otro homenaje genial para la Gemma y para vosotros que lo habeis probado.
ResponderEliminarPeto
Jo crec que la Gemma estarà molt orgullosa de com t'ha quedat!!! A mi m'ha encantat!!!
ResponderEliminarPetons
Te ha quedado muy bien vaya corte.
ResponderEliminarBesicos sorianos y buen fin de semana