Aquest tortell està fet amb:
una planxa de pasta de full rodona
400 grs. de nata per a muntar
1 ou
150 grs. de sucre glass
sucre en grà
ametlles laminades
Tallar amb un motlle rodó la pasta de full del centre de la planxa.
Pintar amb ou batut la pasta, repartir per sobre les ametlles i el sucre normal i coura-la a 200º fins que hagi pujat i estigui dauradeta. Amb un altre safata coure també el centre pintat d'ou.
Muntar la nata amb el sucre glass i omplir la màniga pastissera amb filtre arrissat i anant farcint el tortell. Tapar i deixar a la nevera una bona estona.
Amb la nata que sobrava em farcit la rodoneta central i em posat cuquets de xocolata per sobre.
Mil gràcies per a la recepta, m'has fet enrecordar que el tinc pendent per a me mare i és que no hi ha un postre que li agradi tant com el tortell de nata de tota la vida!
ResponderEliminara casa meva també eran les postres clàssic de diumenge. T'ha quedat genial.
ResponderEliminarLes postres que no fallen mai!! Es veu deliciós.
ResponderEliminara casa ens agrada molt el tortell de nata i aquesta recepta la tinc a pendents desde fa mil anys! o sigui que a veure si el faig ja!! t'ha quedat com els de pastisseria! que bo! petons
ResponderEliminarMe quedo con este pastel para el domingo, lunes, martes... Que buenísimo!
ResponderEliminarEs un buen postre que me recuerda la "parist Brest", un clásico de la cocina francesa, pero Besotes
ResponderEliminarse me cortó, decía que: pero es que este te ha quedado buenísimo, de verdad!
ResponderEliminarY besotes
És que abans els dies de festa grossa sempre es menjava un bon tortell!
ResponderEliminarTot i que aquesta costum ara potser s'ha perdut una mica, no deixa de ser un postre molt de festa!
T'ha quedat molt bé!
ptns!!
Encara recordo els diumenges al matí, veure sortir de la pastisseria generalment homes amb el paquet-et del tortell.
ResponderEliminarEra Festa grossa, i el dia que era de trufa.......Hum....
Un dia d'aquest el faré.
Petons