15 diciembre 2012

Cullereta amb mango, gorgonzola i ceba caramelitzada

 
Aquesta és l'última recepta del 15... el 15 de decembre. I com estem a les portes de les festes toquen aperitius.

Quan jo era petita els aperitius de festa eran llaunes de escopinyes, patates fregides de xurreria, olives farcides i els entremesos, que eran un plat amb diversos embutits, una muntanyeta de "ensaladilla rusa" i una sardina de llauna, en oli.

Ara, busquem dies abans en llibres, revistes, internet... per poder fer els aperitius més bons i més atractius i omplir la taula amb coloraines i sabors diversos i aixì, com diu l'Arguiñano "sorprender a propios y extraños"...

Aquest és un dels aperitius que penso fer aquestes festes. És molt senzill, molt bó i fàcil de fer. La novetat és que he fet la ceba caramelitzada al microones.

Ingredients:

1 mango madur, però ferm al tacte
200 gr. de formatge gorgonzola
200 gr. de ceba caramelitzada

Per fer la ceba caramelitzada al microones:


2 cullerades d'oli d'oliva
1 ceba de Figueres de bon tamany
3 cullerades de mel
sal

Tallar la ceba en juliana fina, posar-la en un bol amb una mica de sal i l'oli, tapar el bol amb paper film, fer-li uns foradets i coure-la al micro a màxima potència 3 minuts.

Treura-la, remoura-la bé i afegir la mel que quedi  ben barrejat i tornar al micro 2 minuts més. Vigilant que quedi toveta però que no es cremi.

Tallar el mango en cuadradets, posar-los a la safata del forn amb trocets de gorgonzola per sobre i la ceba caramelitzada, donar un cop de forn a 200º fins que és fongui el formatge i passar-ho a les culleretes.

10 comentarios:

  1. Quina recepta més bona!! M'ha agradat aquesta manera teua de fer la ceba caramel·litzada. Em semblava que seria una cosa molt difícil. Salutacions

    ResponderEliminar
  2. M'apunto la idea de caramel·litzar la ceba al microones, ho trobo molt pràctic!
    La combinació és molt encertada.

    ResponderEliminar
  3. Me encantan las recetas sencillas, pero que quedan muy resultonas, a mi también me gusta mucho hacer la cebolla en el micro, ya que al no llegar a los 100 grados, no se refrie, por lo que a mi no me repite, y se hace muy rápido.

    ResponderEliminar
  4. Ooooh, quina gràcia m'ha fet llegir la despcripció dels entremesos, encara recordo quan la meva tieta ens els feia jejeje
    Aquestes culleretes són una temptació! siusplau recorda de deixar l'enllaç al nostre bloc, que sinó ens és molt difícil fer l'índex :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. Que bons han d'estar, no he provat mai aquesta combinació. Tens tota la raó ara sempre busquem aperitius diferents per sorpendre als comensals.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  6. Molt ràpida la manera de fer la ceba al microones i sense quasi embrutar.
    Les culleretas segur que consegueixen sorprendre.
    Petons.

    ResponderEliminar
  7. La combinació ha d'estar super!! bon diumenge! petó

    ResponderEliminar
  8. Faltava el toc tropical, oi? Què bo el mango amb aquesta combinació. Aquest si que és un aperitiu innovador... Te n´agafo una.

    ResponderEliminar
  9. M'apunto l'idea del mango.
    Veig que has fet servir el micro, per caramel-lizar la ceba.
    Petons, una bona variant.
    petons

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO