15 diciembre 2011

Torró de nuvia - La recepta del 15


Un torró que vaig veure fa molt temps al foro de Mundorecetas. On hi trovareu un magnífic pas a pas. Ho va posar Alcoiama i segons ens explica el seu nom es degut a que ho feien antigament per a les celebracions de noces.

Ingredients:

Blat de moro en grà
Ametlla crua pelada
Sucre
Oli de girasol
Mantega per untar el motlle

Fer les crispetes amb el blat de moro. En una cassola amb un ratget d'oli posar una capa de grans, no molts ja que quan esclaten, s'omple la cassola. Reservar.

Fregir les ametlles fins que agafin un color dauradet.

Untar el motlle amb la mantega.

Fer un caramel amb el sucre i una miqueta d'aigua.

Barrejar les crispetes amb les ametlles, abocar per sobre el caramel i anant-ho posant al motlle. Aquesta operació s'ha de fer molt ràpid, ja que el caramel solidifica deseguida. Jo he repartit la barreja en el motlle i he abocat per sobre el caramel, és més fàcil.

19 comentarios:

  1. Maria, m'ha encantat el nom que li has posat! I que bonic que queda amb la forma de corona!!
    Es deu assemblar un xic al torró d'alacant?
    Petons!

    ResponderEliminar
  2. Quin torró més xulo. No l'havia vist mai!
    Moltes gràcies per la teva aportació!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  3. Que original amb crispetes!!

    ResponderEliminar
  4. Molt original amb les crispetes, ha de ser molt chunchi, i de gust molt bo.

    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. No coneixia aquest torró, gràcies per presentar-nos-el!!

    petonets

    ResponderEliminar
  6. Amb aquest nom m'has deixat ben encuriosida, sens dubte quan he entrat m'he sorpès del tot. Un idea genial la d'aquest torró!

    ResponderEliminar
  7. ostres, de tots els torrons que he vist, aquest és el més original de llarg. Em guardo la recepta per provar-lo!

    ResponderEliminar
  8. Hola!!!
    Aquest si que no l'habia vist mai!!!

    Segur serà un dels més originals.

    Petonets
    i Bon Nadal.

    ResponderEliminar
  9. Oooh, quin torró més xulo! No coneixia pas aaquesta tradició, molt original la teva aportació! Segur que és boníssim!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  10. Pensava que havia vist la recepta de torró més original, però crec que la teva la supera!. Això de la recepta del 15 et permet gaudir moltíssim de cada bloc. Aquest "torró" que proposes és fantàstic! i queda tan bonic... Una abraçada Marylou.

    ResponderEliminar
  11. És la corona dels torrons!!! molt original i bo!!!petó

    ResponderEliminar
  12. Déu n´hi do! ÉS una cucada a la vista i espero que també ho sigui al paladar.

    ResponderEliminar
  13. un turrón muy original y una monada de `presentación

    ResponderEliminar
  14. Primer premi a l´originalitat!!! Que ben presentat i quins ingredients més novetosos.... m´encanta la proposta. L´haurem de tastar.. petons,

    ResponderEliminar
  15. Que dius, un torró de palomitas!!! ostres aquesta sí que es bona!!! m'encanta la idea molt molt original ehh! petons

    ResponderEliminar
  16. Ostres quin torró tan maco i original :)

    ResponderEliminar
  17. Que gran, aquest torró! M'encanta, felicitats!

    ResponderEliminar
  18. Preciós!!!!!!
    Qui ha dit que el torró havia de ser com un "totxo" rectangular?
    Sembla una corona de gessamí, maquíssim, original i boníssim segur!

    Petons ;-)

    ResponderEliminar
  19. Premio a l originalidad desde luego está fantástico!
    Que ocurrencia mas acertada.
    Un beso

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO