15 marzo 2012

Llenties amb mandonguilles - La recepta del 15



Aquest mes la recepta del 15 ha de ser amb llenties. A casa ens agraden molt però les acostumo a fer estofadas sempre de la mateixa manera o bé en amanida, quan és estiu. Buscant una recepta diferent he trovat aquesta al llibre "Las recetas de Carvalho" de Vázquez Montalbán.

-¿Qué guisa Ud. ahí que huele tan bien?
-Lentejas con albóndigas.
Hay éxtasis en su expresión. La mujer ha dejado de secarse las manos y suelta una risita.
-¿Le gustan?
-Es de los platos que más me gustan. Cuando yo era niño algunos días estos patios olían a lentejas.
-Antes se acostumbraba a cocinar una cosa fija un día determinado de la semana. ¿Quiere probarlas? No hay nada como la comida casera.
-No quisiera...
-Siempre hago más de la cuenta porque a mi marido le gusta repetir.
-Si no es molestia.

Historias de padres e hijos.
Manuel Vázquez Montalbán


Ingredients:

1/4 Kg de llenties pardinas
1/4 Kg de costella de porc posada en sal durant 2 dies
1/2 Kg de carn picada de porc
Un xoriç de uns 200 gr
1 cabeça d'alls
1 ceba
Salsa de tomàquet
Una copa de brandy
2 fulles de llorer

Es posen a coure les llenties nomès amb aigua.

Es fan mandonguilles petites amb la carn de porc picada, all, julivert, molla de pa, ou, sal i pebre, enfarinades i fregides.

Amb el mateix oli de la fritura, afegint-hi una mica més si cal, es fregeixen bé els trossos de costella, els alls, la ceba i finalment la salsa de tomàquet, les dues fulles de llorer. Una vegada tot enrossit s'incorpora la copa de brandy.

Quan s'hagi evaporat l'alcohol si afegeix l'aigua de la cocció de les llenties i quan comença a bullir, tirar les llenties.

Incorporar les mandonguilles i el xoriç tallat a rodanxes.

Salpimentar al gust i afegir-hi un raig de brandy si és prefereix un bouquet final fort.

16 comentarios:

  1. Caram!!! M'agrada molt la idea... les apunto a pendents, amb el teu permis....
    petonets.

    ResponderEliminar
  2. Unes mandonguilles molt complertes, han d'estar molt bones.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  3. Un guisadet gustós ideal per sucar-hi pa!

    ResponderEliminar
  4. un plat de cullera molt complert!

    ResponderEliminar
  5. Boníssimes!! Han d'estar de vici. Me les ben apunto :)

    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  6. Apa, amb mandonguilles? PEr sucar-hi pa!
    Ens pots deixar l'enllaç al bloc?
    Moltes gràcies per participar!
    PEtons
    Sandra

    ResponderEliminar
  7. mmm un estofat reconfortant i mooolt bo!

    ResponderEliminar
  8. Això són unes llenties de tota la vida sí senyor! molt bona pinta!

    ResponderEliminar
  9. Un plat de cullera dels bons sens dubte!!quina bona pinta!
    Ptonetss

    ResponderEliminar
  10. amb mandonguilles... i de tot, a mi és com més m'agraden les llenties, ben acompanyades :-)

    ResponderEliminar
  11. Això és un plat complt de debò!, com ens tens acostumats, a fer plats de taula parada, pa i migdiada!, ja,ja. Un petonet!!

    ResponderEliminar
  12. Que buena pinta, a ver si me animo y las hago.

    ResponderEliminar
  13. un guisadet boníssim i plat únic eh?? bon cap de setmana!

    ResponderEliminar
  14. uau jo també he optt per ferles sucusetas !!! ñam ñam

    ResponderEliminar
  15. No se que passa que de vegades no es publiquen els comentaris.
    M'agraden molt les llenties de tota la vida, estofades i a més aquestes en mandonguilles, supers
    Petons

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO