15 febrero 2012

Croquetes de mozzarella i orenga - La recepta del 15





Avui hem de fer croquetes. Normalment jo faig les croquetes sempre igual, encara que de diversos farcits, però la tècnica és la mateixa, una bona betxamel amb ceba potxada i els ingredients que toquin en aquell moment... les que més m'agraden són les de bacallà.

Les primeres croquetes que vaig menjar van ser de bacallà. La meva mare les feia bullint el bacallà amb patata, ho xafava i afegia la betxamel. M'agradaven molt i encara alguna vegada les faig així, però ara penso que són molt millor amb el bacallà cru, queden més suaus i cremoses...

Aquestes són de mozzarella i orenga, ben bé no són croquetes, la propera vegada faré boletes petites ja que en forma de croquetes trigan més en fregir i s'obren una mica.

Són molt llamineres!

Ingredients:

500 gr de mozzarella fresca
4 ous
Orenga
Farina de blat
Farina de galeta
Pebre negre
oli i sal

Triturar la mozzarella amb 3 ous, una mica de pebre negre molt i sal, fins aconseguir una massa homogènea i consistent. Incorporar l'orenga, i mesclar-ho.

Amb aquesta massa formar les croquetes, pasar-les por farina de blat, per ou batut i per farina de galeta.

Fregir-les en abundant oli calent. Una vegada daurades, posar-les sobre paper de cuina i servir-les calents.


14 comentarios:

  1. ufff quin vici!! me les menjaria totes!! el formatge e perd!! petons

    ResponderEliminar
  2. Les de formatge són les meves preferides!!!
    Que passis un feliç dia, bonica!

    ResponderEliminar
  3. Quines croquetes més originals! Faig croquetes de formatge, però mai amb mozarella... han de quedar amb una textura sensacinoal, ho provaré!

    ResponderEliminar
  4. Deuen ser delicioses! Són d´aquelles que es desfan a la boca com a mi m´agraden. Sensacionals.

    ResponderEliminar
  5. La combinació de la mozzarella amb l'orenga sempre triunmfa! Bona idea en croquetes.

    Petons!!!

    ResponderEliminar
  6. CROQUI-PIZZA!, quina bona idea, l'orenga li acaba de donar el punt gustós al formatge tan suau. Fantàstiques!

    ResponderEliminar
  7. M'agrada molt la mozzarella de ben segur que aquesten croquetes m'encanten.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  8. Les de bacallà també són de les que més m'agraden, ara, com dius, aquestes són molt llamineres!!
    petonets

    ResponderEliminar
  9. Hago croquetas casi todas las semanas, pero estas si que son originales! Parecen supercremosas!

    ResponderEliminar
  10. Ja poden ser croquetes o no... només sé que han de ser fantàstiques!!
    Moltes gràcies per participar
    Petons!
    Sandra

    ResponderEliminar
  11. Només puc dir: BONÍSSIMES!
    Em declaro fan incondicional de la mozzarella. M'has fet el gust! Haha. Les provo seguríssim!
    Moltes gràcies per participar i petonets!!

    ResponderEliminar
  12. Quines croquetes..hum fan una pinta!!!!
    Tindriem que anomenar el 15 de Febrer el dia nacional, de la croqueta a la xarxa.
    S'han vist de tota mena i a quina mes bona.
    Petons

    ResponderEliminar
  13. També les pots congelar i així no es tan fàcil que s'obrin :)

    ResponderEliminar
  14. quina delícia de croquetes! ahir vaig anar de cul... i no n'he vist gaires... ara miro!! petó

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO