24 noviembre 2011
Cigrons amb tomàquet, ous durs i tonyina
Afegint-me a aquesta iniciativa dels blocaires, de publicar una recepta amb aquest ingredients que són els que és demanen per la recollida de demà:
Llegums secs,
Tomaquet natural en llauna,
Conserves de peix,
Oli,
Llet.
i sense foto, ja que no m'ha donat temps de fer la recepta, avui explico el que la meva mare cuinava els dilluns que era dia de fer la bugada.
A casa erem uns quants de colla i la rentadora era de turbina... si ja fa molt temps... havia de rentar els llençols, tovalloles i tota la resta de roba gairebé a mà, aquesta feina durava tot el dia i nosaltres veníem a dinar com sempre.
Jo arribava de l'escola i m'enviava a la botiga de llegums cuits del carrer Sardenya amb l'encàrrec de comprar 3/4 de kg de mongetes i 3/4 de cigrons.
Les mongetes eren per als adults, a nosaltres no ens agradaven llavors. Les feia amb all i julivert a la paella amb butifarra.
Quan jo arribava amb els cigrons, sempre faltava pes doncs me'ls menjava pel camí, ella ja tenía fregit el tomàquet, hi afegia ous durs o obria llaunes de tonyina, de vegades les dues coses, incorporava els cigrons, els donava unes voltetes per que estiguessin ben calentets i ja podiem gaudir del meu dinar preferit. Una fruita i cap a l'escola.
Era dilluns, ella seguia rentant, esbandint, eixugant... fins que va tenir la primera BRU uns anys més tard...
Etiquetas:
Legumbres,
Recetas de mi familia
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Aquest plat m'encanta, el faig sovint, com a amanida és genial!! molt bona proposta pel banc d'aliments!! petons
ResponderEliminarA l'estiu en mengem mínim un cop per setmana, m'encanta! Molt bona proposta per una bona iniciativa!
ResponderEliminarNena! la meva recepta és gairebé calcada a la teva... però amb arròs, no amb cigrons! i és que amb cinc cèntims podems menjar la mar de bé!!! jejeje.
ResponderEliminarPetons!
Una recepta ben clàssica i bàsica a totes les cases. Resulta un plat complet i ben bo.
ResponderEliminarBona combinació dels ingredients que es recaptaran.
ResponderEliminarNani
Un plat que porta records a tothom.
ResponderEliminarUn plat complert, per una bonba causa.
Petons
Un bon plat de llegums és ideal, i els cigrons són tan bons que poca cosa els fa falta! ahir et vaig trobar a faltar a classe??? hi estave apuntadas, no? esteu bé? que bens avui??? petonets
ResponderEliminar