15 octubre 2011

Arròs amb bacallà i moniato - La recepta del 15



La recepta d'avui amb moniatos. Te raó la Mireia Carbó, l'arròs que he fet és del seu llibre La cuina salvavides, quan diu que no hi pensem mai en els moniatos, si no és per la castanyada!

Jo els havia fet fregits en xips o en palets com les patates, i els havia utilitzat cuits i triturats per a fer bescuits o crestes, però més enllà no havia anat mai.

Buscant he trovat aquesta recepta de la Carbó, i com sempre és una garantia d'èxit. M'ha agradat molt i segurament el repetiré.


Ingredients:

400 gr d'arròs bomba
300 gr de bacallà esqueixat ja dessalat
1 moniato ben maco
1 ceba ben formosa
3 dents d'all
1,5 l de brou de peix o d'aigua (jo he posat aigua)
Oli d'oliva
Julivert fresc o sec
Sal i pebre
(La recepta diu espinacs que jo no he posat, no tenia)

Peleu la ceba i piqueu-la ben menuda o bé ratlleu-la.

Peleu els alls i piqueu-los ben menuts.

Assegureu-vos que el bacallà estigui dessalat però que mantingui un puntet de sal. Si no en té gens, no val res.

Peleu el moniato i talleu-lo en daus d'1 centimetre.

Escalfeu el brou o l'aigua en un cassó.

Escalfeu un raig d'oli d'oliva generós a la paella.Coeu-hi la ceba i els alls, a foc suau, fins que agafin un color daurat.

Afegiu el moniato.

Incorporeu-hi l'arròs i sofregiu-lo durant dos minuts amb el sofregit sense deixar de remenar.

Afegiu-hi l'aigua calenta i el bacallà. Procureu que bulli per totes bandes i incorporeu més aigua si calgués o si us agradés caldós (com he fet jo)

Afegiu-hi un pessic de pebre i una mica de julivert.

Deixeu-ho coure fins que l'arròs estigui al punt, uns 18 minuts, aproximadament, tot i que el temps i la quantitat de líquid poden variar un pèl, segons el tipus d'arròs, la intensitat del foc, la paella utilitzada... però no patiu, que és molt senzill!

16 comentarios:

  1. Doncs jo sí que penso en els moniatos, durant la temporada de tardor en compro moltíssims, a casa ens encanten! Molt bona proposta, ha de fer un arròs melós i amb un punt de dolçor deliciós. I si la recepta és de la Mireia, té l'èxit assegurat ;)

    ResponderEliminar
  2. Si és de la Mireia ha de ser una delícia assegurada!! quin arrós més caldoset, com a mi m'agraden, ben calentó, quan fa fred, és una delícia! d'aquí unes setmanes (quan baixin les temperatures) ho provaŕe!! petons

    ResponderEliminar
  3. Vam estar ben a punt de fer arròs! jejeje I vist el resultat d'aquest segur que el faram aviat, quina bona pinta!!
    Moltes gràcies per participar... i no t'oblidis de deixar-nos l'enllaç! jeje
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  4. Maria, te has lucido con el arrocito, me gusta mucho el arroz con bacalao, pero nunca le puse boniato, será cuestión de probarlo,.........saludos paco

    ResponderEliminar
  5. Ostres Maria, amb carbassa si que l'he provat, però amb moniato no... m'ha ben sorprés!! petó

    ResponderEliminar
  6. Jo reconec que tinc el boniato un xic oblidat, però veient receptes com aquestes, ja em puc anar espavilant. Aquest arròs ha de ser molt bo, i amb un toc dolç especial

    ResponderEliminar
  7. Molt d'acord amb la Carbó. Els tenim una mica oblidats, pobres... Però amb el recopilatori de la recepta del 15 en tenim per salar i fregir de receptes amb moniato.I la teva és deliciosa, i molt bonica!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponderEliminar
  8. Faltava l´arròs...És veu tan sucós i tan taronget :-D

    ResponderEliminar
  9. Quina bona combinació, arroç i moniato!.
    A de ser boníssim.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. A casa els moniatos només entraven per la castanyada, a partir d'avui i vistes les diferents receptes tindran un racó a la meva cuina. Haurem de provar aquest arròs!!

    ResponderEliminar
  11. Quina gràcia, jo he fet la mateixa recepta del llibre de la Mireia!!

    A mi també m'ha agradat molt!


    em quedo una mica pel teu bloc que no el coneixia....

    Lídia

    ResponderEliminar
  12. Es veritat el moniato es un oblidat a la nostra cuina.
    Però aqui estem els bocaires per possar-lo aon es mereix.
    La convocatoria es un bon encert.
    Un arrosset deliciós amb la moniato i el bacallà.
    Petons

    ResponderEliminar
  13. Mary; Un arrós que amb bacallà és deliciós, el moniato, l'hi dóna aquest punt de dolçor, tant peculiar. Bona aportació Mary¡¡
    Que vagi de gust Mary¡¡

    ResponderEliminar
  14. no te preocupes por el concurso de verdad que no tiene importancia.
    Este sábado estaré en girona y se me ocurre la idea de juntarnos unos pocos y conocernos.
    ¿como lo ves?
    te dejo mi teléfono y si es posible o comemos juntos o tomamos un café, estaré todo el sábado.
    llámame y hablamos si te parece bien 666 398 798

    un abrazo

    ResponderEliminar
  15. no te preocupes por el concurso de verdad que no tiene importancia.
    Este sábado estaré en girona y se me ocurre la idea de juntarnos unos pocos y conocernos.
    ¿como lo ves?
    te dejo mi teléfono y si es posible o comemos juntos o tomamos un café, estaré todo el sábado.
    llámame y hablamos si te parece bien 666 398 798

    un abrazo

    ResponderEliminar
  16. Aquest arròs amb el contrast del bacallà saladet i el moniato dolç ha de ser ben bo!

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO