15 octubre 2011
Arròs amb bacallà i moniato - La recepta del 15
La recepta d'avui amb moniatos. Te raó la Mireia Carbó, l'arròs que he fet és del seu llibre La cuina salvavides, quan diu que no hi pensem mai en els moniatos, si no és per la castanyada!
Jo els havia fet fregits en xips o en palets com les patates, i els havia utilitzat cuits i triturats per a fer bescuits o crestes, però més enllà no havia anat mai.
Buscant he trovat aquesta recepta de la Carbó, i com sempre és una garantia d'èxit. M'ha agradat molt i segurament el repetiré.
Ingredients:
400 gr d'arròs bomba
300 gr de bacallà esqueixat ja dessalat
1 moniato ben maco
1 ceba ben formosa
3 dents d'all
1,5 l de brou de peix o d'aigua (jo he posat aigua)
Oli d'oliva
Julivert fresc o sec
Sal i pebre
(La recepta diu espinacs que jo no he posat, no tenia)
Peleu la ceba i piqueu-la ben menuda o bé ratlleu-la.
Peleu els alls i piqueu-los ben menuts.
Assegureu-vos que el bacallà estigui dessalat però que mantingui un puntet de sal. Si no en té gens, no val res.
Peleu el moniato i talleu-lo en daus d'1 centimetre.
Escalfeu el brou o l'aigua en un cassó.
Escalfeu un raig d'oli d'oliva generós a la paella.Coeu-hi la ceba i els alls, a foc suau, fins que agafin un color daurat.
Afegiu el moniato.
Incorporeu-hi l'arròs i sofregiu-lo durant dos minuts amb el sofregit sense deixar de remenar.
Afegiu-hi l'aigua calenta i el bacallà. Procureu que bulli per totes bandes i incorporeu més aigua si calgués o si us agradés caldós (com he fet jo)
Afegiu-hi un pessic de pebre i una mica de julivert.
Deixeu-ho coure fins que l'arròs estigui al punt, uns 18 minuts, aproximadament, tot i que el temps i la quantitat de líquid poden variar un pèl, segons el tipus d'arròs, la intensitat del foc, la paella utilitzada... però no patiu, que és molt senzill!
Etiquetas:
Arroces,
La recepta del 15
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Doncs jo sí que penso en els moniatos, durant la temporada de tardor en compro moltíssims, a casa ens encanten! Molt bona proposta, ha de fer un arròs melós i amb un punt de dolçor deliciós. I si la recepta és de la Mireia, té l'èxit assegurat ;)
ResponderEliminarSi és de la Mireia ha de ser una delícia assegurada!! quin arrós més caldoset, com a mi m'agraden, ben calentó, quan fa fred, és una delícia! d'aquí unes setmanes (quan baixin les temperatures) ho provaŕe!! petons
ResponderEliminarVam estar ben a punt de fer arròs! jejeje I vist el resultat d'aquest segur que el faram aviat, quina bona pinta!!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar... i no t'oblidis de deixar-nos l'enllaç! jeje
Petonets
Sandra
Maria, te has lucido con el arrocito, me gusta mucho el arroz con bacalao, pero nunca le puse boniato, será cuestión de probarlo,.........saludos paco
ResponderEliminarOstres Maria, amb carbassa si que l'he provat, però amb moniato no... m'ha ben sorprés!! petó
ResponderEliminarJo reconec que tinc el boniato un xic oblidat, però veient receptes com aquestes, ja em puc anar espavilant. Aquest arròs ha de ser molt bo, i amb un toc dolç especial
ResponderEliminarMolt d'acord amb la Carbó. Els tenim una mica oblidats, pobres... Però amb el recopilatori de la recepta del 15 en tenim per salar i fregir de receptes amb moniato.I la teva és deliciosa, i molt bonica!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Faltava l´arròs...És veu tan sucós i tan taronget :-D
ResponderEliminarQuina bona combinació, arroç i moniato!.
ResponderEliminarA de ser boníssim.
Petonets.
A casa els moniatos només entraven per la castanyada, a partir d'avui i vistes les diferents receptes tindran un racó a la meva cuina. Haurem de provar aquest arròs!!
ResponderEliminarQuina gràcia, jo he fet la mateixa recepta del llibre de la Mireia!!
ResponderEliminarA mi també m'ha agradat molt!
em quedo una mica pel teu bloc que no el coneixia....
Lídia
Es veritat el moniato es un oblidat a la nostra cuina.
ResponderEliminarPerò aqui estem els bocaires per possar-lo aon es mereix.
La convocatoria es un bon encert.
Un arrosset deliciós amb la moniato i el bacallà.
Petons
Mary; Un arrós que amb bacallà és deliciós, el moniato, l'hi dóna aquest punt de dolçor, tant peculiar. Bona aportació Mary¡¡
ResponderEliminarQue vagi de gust Mary¡¡
no te preocupes por el concurso de verdad que no tiene importancia.
ResponderEliminarEste sábado estaré en girona y se me ocurre la idea de juntarnos unos pocos y conocernos.
¿como lo ves?
te dejo mi teléfono y si es posible o comemos juntos o tomamos un café, estaré todo el sábado.
llámame y hablamos si te parece bien 666 398 798
un abrazo
no te preocupes por el concurso de verdad que no tiene importancia.
ResponderEliminarEste sábado estaré en girona y se me ocurre la idea de juntarnos unos pocos y conocernos.
¿como lo ves?
te dejo mi teléfono y si es posible o comemos juntos o tomamos un café, estaré todo el sábado.
llámame y hablamos si te parece bien 666 398 798
un abrazo
Aquest arròs amb el contrast del bacallà saladet i el moniato dolç ha de ser ben bo!
ResponderEliminar