29 enero 2011

Peus de porc a la llauna


Aquesta recepta la vaig veure fa anys al programa Cuines de TV3. A mi no m'agraden els peus de porc, els faig per al meu "chato", que no vol menjar-los mai fora de casa.

Els he fet de diverses maneres, aquesta sembla ser bona, a ell li agrada molt, però jo no us ho puc assegurar.

Ingredients:

4 peus de porc
un ramet de farigola
1 ceba
un clau d'olor
aigua
1 fulla de llorer

1/2 ceba
1 gra d'all
50 grs. de cansalada ibèrica
1 tomàquet triturat
pebre vermell dolç
1/2 l. d'aigua de bullir els peus
5o grs. de farina
1 copeta de Pedro Ximenez
pa ratllat amb all i julivert

Bullir els peus, ben nets, amb una ceba amb el clau d'olor clavat, la farigola i la fulla de llorer. Jo ho faig amb l'olla a pressió durant 30 minuts. Reservar l'aigua de la cocció.

Sofregir la cansalada, tallada petita, quan sigui daurada afegir la ceba i l'all tot picadet. Quan estigui daurat, afegir una mica de pebre vermell, la copa de vi i el tomàquet. Un cop tot reduït, lligar-ho amb una mica de farina i afegir l'aigua de fer bullir els peus. Deixar que redueixi.

Al fons d'una plata de forn posar una mica de salsa, els peus a sobre, la resta de la salsa i per sobre el pa ratllat amb all i julivert. Tot seguit es posa a gratinar.

12 comentarios:

  1. A mi em passa com a tu, no m'agraden els peus de porc però els cuino pels altres, je je je...
    Així no els he fet mai, però m'apunto la recepta, que amb aquesta slaseta han de quedar molt gustosos ;)

    ResponderEliminar
  2. ... a mi me encantan!!! los cocino menos de lo que quisiera... pero me pirran!!! besotes de Vaca!!!

    ResponderEliminar
  3. jo sempre que faig escudella aprofito els peus de porc, i els fiag guisats. Aquesta recepta no la coneixia però ja la he guardat a favorits per fer-la aviat

    petons

    ResponderEliminar
  4. Me encanta aprender cosas nuevas ..como esta receta de cerdo y la del helado ...y la de los tallarines de naranja ...que pasada.Te felicito ..saludos desde mi blog MARIMI

    ResponderEliminar
  5. A la meva mare l'hi encanten però jo mai he pogut amb ells, ni ferlos ni menjarlos.
    Un petó

    ResponderEliminar
  6. Hola! He trobat el teu blog a través d'un altre blog i em quedo seguint-te que sempre m'agrada descubir coses noves!

    Ara mateix aquesta recepta és nova per a mi! M'agraden molt els peus de porc, però mai els he tastat així, han d'estar molt bons! M'emporto la recepta.

    Em quedo donant una volteta per aquí...

    Et llegeixo en el teu proxim post! Un petó :)

    ResponderEliminar
  7. T'han quedat de fàbula!! a mi tampoc m'agraden però de tant en tant els faig per el meu sogre que li tornen boig. Em va genial la recepta.
    Petons

    ResponderEliminar
  8. Que bons!!!! mra de petita no els podia veure...i ra en sóc una totl enamorada...fets a la brasa, amb suquet...genils.
    molts petons

    ResponderEliminar
  9. En Jordi és un amant dels peus de porc a la brasa, però segur que així també li agradaran!

    ResponderEliminar
  10. MaryLou, saps què he menjat per dinar?? jajaja Quina delícia!! M'encanten de totes les maneres!! I aquesta segur que també.
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. A mi em passa al revés!!! m'agraden a mi i a la resta no!!! així que ja me'n pots guardar una ració!!!
    Petó

    ResponderEliminar
  12. te han quedado muy bien, a mi me encantan los peus de porc
    peto
    miquel

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO