10 diciembre 2011

Arròs caldós de llotja


Una recepta del llibre de Quim Marqués La Cuina de la Barceloneta.

Ingredients:

2 1/2 l de fumet blanc
320 gr d'arròs
4 cloïses
12 sipionets
4 gambes
300 gr de tellines
300 gr d'escopinyes
100 gr de musclos de roca
100 gr de bocins de peix de roca sense espina
2 cebes
1 pebrot verd
1 tomàquet
all i julivert
oli i sal

Sofegir el pebrot verd i la ceba tallada ben petita en una cassola, afegir-hi els sipionets i, un cop enrossits aquests, el tomàquet a trossos. Deixar coure durant 10 minuts i afegir-hi el fumet de peix, quan arrenqui el bull hi afegirem totes les closques i els retalls de peix.

No rectificar de sal fins que les closques estiguin obertes.

Quan torni a arrencar el bull tirar-hi l'arròs a la cassola; 5 minuts despres les gambes (jo he posat gambes i escamarlans). Amb una cullera de fusta anar remenant de tant en tant perquè no s'ens enganxi.

A part, en un got de batedora, fer una picada amb all, julivert i un rajolí d'oli d'oliva, que tot seguit afegim a l'arròs.

Deixem que continuï la cocció durant 8 minuts més per rectificar de sal i tastar el punt de cocció de l'arròs.

Quan l'arròs estigui al dente parar el foc, ja que en tractar-se d'un arroòs caldós seguirà coent encara que l'haguem retirar del foc.

Cal posar-hi atenció ja que es pot covar molt fàcilment.

11 comentarios:

  1. Un arròs de vici! Ha d'estar boníssim amb tota aquesta mescla d'ingredients, no es hora de dinar, però ja m'han entrat ganes de menjar.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  2. Això sí que és bo!!!! Millor, rebó!
    Jo l'acostumo a fer sec, i la meva sogra caldós. Però si la base és bona, a mi dona-me'l d'una o d'altra manera, que no dic mai que no!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  3. Que bo...així caldós m'agrada molt...petons

    ResponderEliminar
  4. BO..........NO........BONÍSIMMMMMMM

    ResponderEliminar
  5. Oh, my God!! Els arrossos són la meva perdició. Jo també l'acostumo a fer sec però veient el teu em venen ganas de canviar ;)

    ResponderEliminar
  6. De llotja de al bona!! Del Liceu cap amunt aquesta llotja!! :DDD

    ResponderEliminar
  7. L'àrros es d'aquells plats que m'agrada cuinat de totes maneres.
    Tan bó es caldós, sec, rissotos........
    Però aquet es de luxe!!!!!!!
    Petons

    ResponderEliminar
  8. M'agrada l'arròs de qualsevol manera. Aquest amb el suquet...
    Nani

    ResponderEliminar
  9. Quina pinta, mare meva!!!
    A casa, com es diu vulgarment: menjarien arroç del cap d'un tinyós, jajaja. Ens encanta de qualsevol manera.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  10. ja saps que a mi amb un plat d'aquest arròs em faries l'home més feliç del món

    ResponderEliminar
  11. Que bo aquest arròs!! i amb la picaeta al final deliciós!! Una abraçada

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO