15 agosto 2011
Pastís mousse de préssec - La recepta del 15
Avui la recepta ha de tenir préssecs. Totes les fruites m'agraden, totes... però aquesta especialment. Penso moltes vegades en la gent que té al·lèrgia al préssec, tan freqüent avui dia...
Els préssecs d'aquest pastís són en almívar. D'un pot gegant que el meu soci compra cada nadal perquè li fa il·lusió i jo em passo mig any mirant receptes a veure que faig amb ells.
Amb aquest pastís vam celebrar el meu aniversari, l'altre dia... uns quants...
Ingredients:
Per a la base:
Un tub de galetes maria
100 gr de mantega
Per a la mousse:
300 gr de formatge crema
500 gr de nata per muntar (35% matèria grassa)
150 gr de sucre
6 préssecs en almívar (o una llauna petita)
7 fulls de gelatina neutra
Per a la cobertura:
3 fulls de gelatina neutra
3 préssecs en almívar (o 200 gr de melmelada de préssec)
150 ml d’aigua
Triturar les galetes amb la mantega i amb aquesta pasta cobrir la base d’un motlle desmuntable. Reservar al congelador un parell d’hores.
Posar en remull les fulles de gelatina de la mousse.
Muntar la nata junt amb el formatge i el sucre. Reservar en fred.
Triturar els préssecs amb l’almívar i posar-ho a coure. Quan arrenqui el bull, apartar-ho del foc i afegir les fulles de gelatina ben escorregudes fins que es desfacin.
Deixar-ho temperar i barrejar-ho amb molt de compte, amb moviments suaus, amb la nata que tenim a la nevera. Omplir el motlle, allisar la superfície i deixar-ho a la nevera fins que qualli, més o menys un parells d’hores.
Posar a remullar la gelatina de la cobertura. Triturar la resta de préssecs amb l’aigua. Fer-lo coure un moment i, fora del foc, afegir la gelatina ben escorreguda. Desfer-la i deixar refredar.
Repartir per sobre de la mousse i tornar a deixar refredar.
És millor fer aquest pastís el dia abans. Fins i tot es pot congelar i tenir-lo preparat per a qualsevol ocasió.
Els préssecs d'aquest pastís són en almívar. D'un pot gegant que el meu soci compra cada nadal perquè li fa il·lusió i jo em passo mig any mirant receptes a veure que faig amb ells.
Amb aquest pastís vam celebrar el meu aniversari, l'altre dia... uns quants...
Ingredients:
Per a la base:
Un tub de galetes maria
100 gr de mantega
Per a la mousse:
300 gr de formatge crema
500 gr de nata per muntar (35% matèria grassa)
150 gr de sucre
6 préssecs en almívar (o una llauna petita)
7 fulls de gelatina neutra
Per a la cobertura:
3 fulls de gelatina neutra
3 préssecs en almívar (o 200 gr de melmelada de préssec)
150 ml d’aigua
Triturar les galetes amb la mantega i amb aquesta pasta cobrir la base d’un motlle desmuntable. Reservar al congelador un parell d’hores.
Posar en remull les fulles de gelatina de la mousse.
Muntar la nata junt amb el formatge i el sucre. Reservar en fred.
Triturar els préssecs amb l’almívar i posar-ho a coure. Quan arrenqui el bull, apartar-ho del foc i afegir les fulles de gelatina ben escorregudes fins que es desfacin.
Deixar-ho temperar i barrejar-ho amb molt de compte, amb moviments suaus, amb la nata que tenim a la nevera. Omplir el motlle, allisar la superfície i deixar-ho a la nevera fins que qualli, més o menys un parells d’hores.
Posar a remullar la gelatina de la cobertura. Triturar la resta de préssecs amb l’aigua. Fer-lo coure un moment i, fora del foc, afegir la gelatina ben escorreguda. Desfer-la i deixar refredar.
Repartir per sobre de la mousse i tornar a deixar refredar.
És millor fer aquest pastís el dia abans. Fins i tot es pot congelar i tenir-lo preparat per a qualsevol ocasió.
Etiquetas:
Frutas,
La recepta del 15,
Tartas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Ara si Maria,he aplegat a temps, per provar-lo, que vaja de gust,.....paco
ResponderEliminarVaja... quina bona pinta!!!.
ResponderEliminarSalutacions :)
Una bona mousse, per donar-hi una bona queixalada en aquest pastís
ResponderEliminarque té una vista -i de gust igual- meravellosa.
Que vagi de gust¡¡ :-D ;-D
Primer de tot... FELICITATS!!! I quina manera més bona de celebrar-ho... perquè aquest pastís m'ha fet venir salivera, quina pinta!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
MaryLou, en primer lloc:
ResponderEliminarFELICITATS per l'aniversari!
El pastís un encant i de segur bonísim. A casa pasa el mateix amb el préssec de Nadal i m'has donat una idea genial.
Una abraçada
Jo no sé mai que fer amb el préssec en almívar, molt bona proposta!
ResponderEliminarUAU....QUE PINTAZA, DAN GANAS DE ENCARGARTE UNA...
ResponderEliminarBESOS
Per molts anys!!!! És un pastís excel·lent per una molt bona celebració d'aniversari. Una abraçada
ResponderEliminarPrimer de tot moltes felicitats pel teu aniversari
ResponderEliminarEl pastís fantàstic
Bona cuina
Molts d'anys i bons que diem a Eivissa. LA celebració degué ser fabulosa amb un pastís així... Uf! Té una pinta fabulosa. M'agrada molt la teva aportació! Gràcies i petonets!
ResponderEliminarMarina Xocolata Desfeta
M'encanta quan queda la cobertura tan fina i llisa!! Fa una pinta brutal!! :OO
ResponderEliminarPer molts anys! I quina millor manera de celebrar-ho que amb aquest pastís tan suau?
ResponderEliminarPensa que el fer anys té els seus avantatges: has pogut fer més celebracions menjat pastissos que no oblidaràs mai!
Pêtons
Maria, quina preciositat de pastís! I segur que boníssim! Ideal per fer a l'estiu i tot l'any!
ResponderEliminarPetons!
María, te ha quedado deliciosa.
ResponderEliminarMe gusta.
Besos
que rica y fresquita ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ResponderEliminarBrutal!!!
ResponderEliminar