15 agosto 2011

Pastís mousse de préssec - La recepta del 15

Avui la recepta ha de tenir préssecs. Totes les fruites m'agraden, totes... però aquesta especialment. Penso moltes vegades en la gent que té al·lèrgia al préssec, tan freqüent avui dia...

Els préssecs d'aquest pastís són en almívar. D'un pot gegant que el meu soci compra cada nadal perquè li fa il·lusió i jo em passo mig any mirant receptes a veure que faig amb ells.

Amb aquest pastís vam celebrar el meu aniversari, l'altre dia... uns quants...




Ingredients:

Per a la base:

Un tub de galetes maria
100 gr de mantega

Per a la mousse:

300 gr de formatge crema
500 gr de nata per muntar (35% matèria grassa)
150 gr de sucre
6 préssecs en almívar (o una llauna petita)
7 fulls de gelatina neutra

Per a la cobertura:

3 fulls de gelatina neutra
3 préssecs en almívar (o 200 gr de melmelada de préssec)
150 ml d’aigua

Triturar les galetes amb la mantega i amb aquesta pasta cobrir la base d’un motlle desmuntable. Reservar al congelador un parell d’hores.

Posar en remull les fulles de gelatina de la mousse.

Muntar la nata junt amb el formatge i el sucre. Reservar en fred.

Triturar els préssecs amb l’almívar i posar-ho a coure. Quan arrenqui el bull, apartar-ho del foc i afegir les fulles de gelatina ben escorregudes fins que es desfacin.

Deixar-ho temperar i barrejar-ho amb molt de compte, amb moviments suaus, amb la nata que tenim a la nevera. Omplir el motlle, allisar la superfície i deixar-ho a la nevera fins que qualli, més o menys un parells d’hores.

Posar a remullar la gelatina de la cobertura. Triturar la resta de préssecs amb l’aigua. Fer-lo coure un moment i, fora del foc, afegir la gelatina ben escorreguda. Desfer-la i deixar refredar.

Repartir per sobre de la mousse i tornar a deixar refredar.

És millor fer aquest pastís el dia abans. Fins i tot es pot congelar i tenir-lo preparat per a qualsevol ocasió.


16 comentarios:

  1. Ara si Maria,he aplegat a temps, per provar-lo, que vaja de gust,.....paco

    ResponderEliminar
  2. Vaja... quina bona pinta!!!.
    Salutacions :)

    ResponderEliminar
  3. Una bona mousse, per donar-hi una bona queixalada en aquest pastís
    que té una vista -i de gust igual- meravellosa.
    Que vagi de gust¡¡ :-D ;-D

    ResponderEliminar
  4. Primer de tot... FELICITATS!!! I quina manera més bona de celebrar-ho... perquè aquest pastís m'ha fet venir salivera, quina pinta!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  5. MaryLou, en primer lloc:
    FELICITATS per l'aniversari!
    El pastís un encant i de segur bonísim. A casa pasa el mateix amb el préssec de Nadal i m'has donat una idea genial.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  6. Jo no sé mai que fer amb el préssec en almívar, molt bona proposta!

    ResponderEliminar
  7. UAU....QUE PINTAZA, DAN GANAS DE ENCARGARTE UNA...
    BESOS

    ResponderEliminar
  8. Per molts anys!!!! És un pastís excel·lent per una molt bona celebració d'aniversari. Una abraçada

    ResponderEliminar
  9. Primer de tot moltes felicitats pel teu aniversari
    El pastís fantàstic
    Bona cuina

    ResponderEliminar
  10. Molts d'anys i bons que diem a Eivissa. LA celebració degué ser fabulosa amb un pastís així... Uf! Té una pinta fabulosa. M'agrada molt la teva aportació! Gràcies i petonets!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponderEliminar
  11. M'encanta quan queda la cobertura tan fina i llisa!! Fa una pinta brutal!! :OO

    ResponderEliminar
  12. Per molts anys! I quina millor manera de celebrar-ho que amb aquest pastís tan suau?
    Pensa que el fer anys té els seus avantatges: has pogut fer més celebracions menjat pastissos que no oblidaràs mai!
    Pêtons

    ResponderEliminar
  13. Maria, quina preciositat de pastís! I segur que boníssim! Ideal per fer a l'estiu i tot l'any!
    Petons!

    ResponderEliminar
  14. María, te ha quedado deliciosa.
    Me gusta.
    Besos

    ResponderEliminar
  15. que rica y fresquita ummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO