19 julio 2011
Patates braves amb all i oli
Divendres al taller de Bonpreu amb en David Lienas, ens va fer un monogràfic de tapas. Patates braves, bombes picants, oros i bastos, torradeta de tàrtar de carn amb ous ferrats i taquets de formatge arrebossats amb compota de poma. Tot boníssim, com sempre. Ho aniré fent i ho aniré publicant.
Aquest cap de setmana vaig fer les patates braves.
Ingredients:
600 grs. de patates
Oli d'oliva
Sal
300 grs. de tomàquet trossejat, pelat i sense llavors (pot ser de llauna)
Salsa Tabasco
Vinagre de vi negre de Xerès
Pebre vermell picant
LLet
2 alls
Peleu les patates a trossos regulars d'uns 2 cm. de costat, renteu-les bé en aigua freda, escorreu-les i feu-les coure a foc lent en abundant oli d'oliva. Opcionalment es pot aromatitzar l'oli amb un parell d'alls. Una vegada que les patates estiguin toves (es comprova punxant-les amb un escuradents o la punta d'un ganivet) escorreu-les i reserveu-les.
Mentre les patates es couen, prepareu la salsa: saleu lleugerament el tomàquet i poseu-ho a coure en un cassó amb abundant oli d'oliva (uno 80 o 100 ml). Quan estigui ben concentrat i hagi perdut tota la seva aigua de vegetació afegiu-li un polsim de pebre vermell picant i mulleu amb un raig de vinagre de vi negre. Deixeu coure la barreja. Rectifiqueu de sal i condimenteu amb unes gotes de Tabasco. Tritureu la salsa amb la batedora elèctrica i deixeu-la refredar.
Prepareu l'all i oli: peleu l'all i elimineu-li la llavor del centre (la part verda). Opcionalment podeu posar-lo a escalfar en un cassó amb aigua freda. Deixeu que arrenqui un bull i retireu-lo del foc. D'aquesta manera perdrà part de la seva fortor.
Poseu un raig de llet en un pot de batedora elèctrica. Saleu-lo i afegiu-hi l'all. Tritureu-lo amb la batedora i aboqueu-hi, poc a poc, l'oli d'oliva fins que s'emulsioni.
Escalfeu a foc viu l'oli d'oliva. Afegiu-hi les patates i deixeu-les daurar bé. Escorreu-les sobre paper absorbent i saleu-les. Serviu-les ben regades amb les dues salses.
Etiquetas:
Aperitivos,
Salsas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Ostres, jo hi vaig el dia 22 al taller del David.
ResponderEliminarDe moment, veig que val la pena, quina pinta les braves....
Petonets
Això es una bomba...però molt bona...
ResponderEliminarpetons
umm que bones!
ResponderEliminarPetons
¡Ay que ricas! Hace muchísimo que no las tomo.Tienen una pinta estupenda.
ResponderEliminarUn abrazo.
www.cocinandoencasa.net
www.dulcisimosplaceres.net
www.todasmisrecetasdecocina.net
totes les tapes que has anomenat fan venir salivera.
ResponderEliminarles braves m'encanten, però no massa sovint, són hipercalòriques, jejej ;-)
PTNTS
Dolça
Estupendas, hace tiempo que no las hacemos y me lo has recordado.
ResponderEliminarSaludos.
LAS PATATAS BRAVAS SON UNA DELICIA, ESO SI, BIEN PICANTES
ResponderEliminarBESOS
Em va perfecte que em vagis posant idees de tapes pq sempre van bé pels soparets.
ResponderEliminarEm fa molta gràcia les fotos dels teus plats pq tens la mateixa vaixella que jo, la de la Caixa Catalunya!
Petons
Així m'agrada, receptes d'estiu que entren soles i sempre vénen de gust!. Una abraçada!
ResponderEliminarQue treballadora!!!
ResponderEliminarJo encara no he fet res i la veritat, que el taller s'ho valia.
Estic mol mandrosa.
Deu ser el estiu....
Petonets