10 mayo 2011
Menjar blanc
Recepta que ens va donar el David Lienas. Jo ho he fet amb llet d'ametlles comercial, però la recepte d'en David explica com fer-la.
Ingredients:
Per la llet d'ametlles:
400 grs. d'ametlles dolces pelades
5 ametlles amargants o 2 grs. d'Amaretto (licor d'ametlles amargants)
1 l. d'aigua
Opcionalment: podeu preparar la llet d'ametlles amb preparat concentrat. L'únic que haureu de tenir en compte és que, generalment, la que es ven, és dolça, pel que haureu de baixar la quantitat de sucre de la recepta.
Per al menjar blanc:
50 grs. de midó de blat de moro (Maizena)
200 grs. de sucre
Pell de llimona
Canyella
Sal
Opcional:
Oli de girasol
Prepareu la llet d'ametlles: tritureu les ametlles dolces i amargants amb l'aigua. Opcionalment hi ha qui compra les ametlles en pols directament i les barreja amb l'aigua. Deixeu reposar el preparat unes 6 hores al frigorífic.
Coleu la llet d'ametlles per un colador fi (si voleu podeu afegir-hi un filtre). Separeu-ne una mica i diluïu-hi el midó de blat de moro. Poseu la resta de la llet d'ametlles a escalfar a foc lent amb el sucre, la canyella, la pell de llimona i la sal. Quan s'hagi escalfat, deixeu infusionar el conjunt. Coleu la llet i torneu-la a posar a escalfar amb la maizena qie teniu diluïda.
Deixeu coure el conjunt fins que arrenqui el bull i retireu-lo del foc. Coleu el conjunt si observeu que us hi han quedat grumolls.
Aboqueu el conjunt en motlles que, opcionalment, poden estar greixats amb oli. Serviu fred el conjunt.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
A casa en fem sovint i queda boníssim. Si la llet d'ametlles comprada és de qualitat, surt molt bo i t'estalvies molta feina ;)
ResponderEliminarJo també la compraria feta, però potser hi tiraria igualment les gotetes d'amaretto que m'encanta!!
ResponderEliminaralgun cop l'he preparat a casa i també amb llet comercial, t'estalvies molta feina.
ResponderEliminarhola,
ResponderEliminart'ha quedat molt maco! aixi tambe es pot fer amb llet d'atmella comercial? ho hauré d eprovar...n'haviem fet a casa fa temps pero ho varem deixar de fer per la feinada perque ho filtravem amb un drap fi (em tocava a mí, a més fer-ho) :-)
pero mai hi haviem posat ametlles amargues :-(
El vaig descobrir fa poc, i em va agradar molt aquesta crema d'ametlles. De tant en tant me la faig :)
ResponderEliminarmagnifiques aquestes postres!!
ResponderEliminarjo tampoc ho he fet mai amb llet d'ametlles.. pero es una bona pensada..
Un a abraçada
Que boooo, no l'he tastat mai, però tot el que porta m'agrada molt. Prenc nota. Moltes gràcies
ResponderEliminarpetonets
Es uno de mis postres favoritos, me encanta.
ResponderEliminarCrisitna
ME PARECE MUY RICO ESTE POSTRE, NADA COMPLICADO Y REALMENTE SABROSO. TOMO NOTA DE ELLO
ResponderEliminarBESOS
Hola guapa, ara que s'ha arreglat el problema de blogger, t'agrego a la meva llista de blogs.
ResponderEliminarpetonets