15 mayo 2011

Creps de maduixes amb xocolata - La recepta del 15


Divendres vaig anar al taller d'en David Lienas. El David ens va fer aquestes creps amb confitura de maduixes, que jo aprofito per a la recepta del 15.



Ingredients:

Per la massa:

125 grs. de farina
1 ou
250 ml. de llet
sal
50 grs. de mantega
1 pela de taronja ratllada

Per a la confitura de maduixa:

400 grs. de maduixots
200 grs. de sucre
pebre negre molt
vainilla en pols
1 llavor de cardamom
15 ml. de suc de llimona

Per al farcit:

200 grs. d cobertura de xocolata
200 grs. de nata muntada


Per fer la massa, aboqueu la llet en un vol i afegiu-hi el ous. Remeneu-ho bé amb la batedora. Afegiu la farina tamissada de mica en mica, per tal que no quedin grumolls. Saleu i barregeu-hi la pell de taronja, procurant sempre que únicament hi hagi la part exterior de la pela, ja que la franja blanca amarganteja. Desfeu la mantega a foc lent i removeu-la constanment. Quan veieu que comença a agafar un color daurat ben atractiu, retireu-la del foc i afegiu-la a la massa. Remeneu la barreja inmediatament i reserveu-la tapada a la nevera durant una mitja hora.

Mentre la massa reposa prepareu el farcit: Renteu les maduixes i elimineu-los les fulles. Trossegeu-les i poseu-les a coure en un cassó a foc lent amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan comencin a quedar toves, retireu el preparat del foc i deixeu-lo refredar.

Ratlleu o trossegeu la xocolata ben fina i reserveu-la.

Amb una paella antiadherent ben calenta, aboqueu-hi una mica de massa i moveu la paella fins que la pasta s'hagi escampat per tota la superfície i s'hagi format un tel fi i uniforme. Deixeu-la coure a foc lent fins que estigui lleugerament daurada i gireu-la. Cal anar amb compte perquè de la segona cara la crep triga poc a coure's.

Escampeu-hi per sobre la cobertura de xocolata i deixeu que s'hi fongui.

Retireu la crep de la paella, farciu-la amb la confitura de maduixa i plegueu-la. Cubriu amb nata muntada.

En David va escampar festucs i nous pelats i trossejats per sobre, jo no ho he fet.

17 comentarios:

  1. Bon dia guapa, que sapigues que no tenen que enveja res als del David i ,entre tu i jo, m'agrada mes sense festucs...
    Petonets

    ResponderEliminar
  2. QUe bons !!! M'encanten tal com els has preparat, nosaltres els fem a casa i volen mmmmmmm
    Petonets wapa

    ResponderEliminar
  3. Quina delícia de crepes!! Ens encanten! Recorda de deixar-nos l'enllaç al bloc, que aquest recepta no se la pot perdre ningú! :)
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  4. ¡Qué ricos!, te quedaron fantásticos.
    besos

    ResponderEliminar
  5. Hola Marylou de maduixots no n'he menjat mai. Has tingut una bona idea i m'agradarà provar-los

    ResponderEliminar
  6. Vola dir que no havia menjat mai creps de maduixots...

    ResponderEliminar
  7. Ei que ràpida! Jo també tinc ganes de provar aquesta crep, el toc de la xocolata ha de ser sensacional!
    I també em va agradar molt la crep d'escalivada, també la tinc als pendents ;)

    ResponderEliminar
  8. Ei que ràpida! Jo també tinc ganes de provar aquesta crep, el toc de la xocolata ha de ser sensacional!
    I també em va agradar molt la crep d'escalivada, també la tinc als pendents ;)

    ResponderEliminar
  9. Una alumna molt disciplinada!. És que eren temptadors aquests creps, eh?.

    ResponderEliminar
  10. Que aplicada.
    La crep estupenda.
    Te ha quedado de maravilla.
    .........que la del David.
    Supongo que todavia más buena.
    Besitos.

    ResponderEliminar
  11. Fantàstiques. Xocolata, maduixes... Què més es pot demanar? :)
    Gràcies per participar! Petonets!

    ResponderEliminar
  12. que rapida!! estupendo te ha quedado esta crep de maduixes
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  13. Hola guapa!! què bona aquesta crep! si no passa res, divendres hi vaig... ja en tinc ganes!petó

    ResponderEliminar
  14. Oh, les creps de maduixa i xocolata són les que més m'agraden i aquesta versió amb la melmelada de maduixes ha de ser deliciosa!
    Petons!

    ResponderEliminar
  15. Mmmmmmmmm!! que bones!
    Bona setmana

    ResponderEliminar
  16. T'ha quedat fantàstica, jo el divendres em vaig quedar amb les ganes de provar aquesta crep. Ahir vaig fer la d'escalivada.

    ResponderEliminar
  17. Que rica y ese relleno,uhhhhmmmm exquisito!!!

    Un saludo!!

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO