15 mayo 2011
Creps de maduixes amb xocolata - La recepta del 15
Divendres vaig anar al taller d'en David Lienas. El David ens va fer aquestes creps amb confitura de maduixes, que jo aprofito per a la recepta del 15.
Ingredients:
Per la massa:
125 grs. de farina
1 ou
250 ml. de llet
sal
50 grs. de mantega
1 pela de taronja ratllada
Per a la confitura de maduixa:
400 grs. de maduixots
200 grs. de sucre
pebre negre molt
vainilla en pols
1 llavor de cardamom
15 ml. de suc de llimona
Per al farcit:
200 grs. d cobertura de xocolata
200 grs. de nata muntada
Per fer la massa, aboqueu la llet en un vol i afegiu-hi el ous. Remeneu-ho bé amb la batedora. Afegiu la farina tamissada de mica en mica, per tal que no quedin grumolls. Saleu i barregeu-hi la pell de taronja, procurant sempre que únicament hi hagi la part exterior de la pela, ja que la franja blanca amarganteja. Desfeu la mantega a foc lent i removeu-la constanment. Quan veieu que comença a agafar un color daurat ben atractiu, retireu-la del foc i afegiu-la a la massa. Remeneu la barreja inmediatament i reserveu-la tapada a la nevera durant una mitja hora.
Mentre la massa reposa prepareu el farcit: Renteu les maduixes i elimineu-los les fulles. Trossegeu-les i poseu-les a coure en un cassó a foc lent amb el sucre, el suc de llimona i les espècies. Quan comencin a quedar toves, retireu el preparat del foc i deixeu-lo refredar.
Ratlleu o trossegeu la xocolata ben fina i reserveu-la.
Amb una paella antiadherent ben calenta, aboqueu-hi una mica de massa i moveu la paella fins que la pasta s'hagi escampat per tota la superfície i s'hagi format un tel fi i uniforme. Deixeu-la coure a foc lent fins que estigui lleugerament daurada i gireu-la. Cal anar amb compte perquè de la segona cara la crep triga poc a coure's.
Escampeu-hi per sobre la cobertura de xocolata i deixeu que s'hi fongui.
Retireu la crep de la paella, farciu-la amb la confitura de maduixa i plegueu-la. Cubriu amb nata muntada.
En David va escampar festucs i nous pelats i trossejats per sobre, jo no ho he fet.
Etiquetas:
Frutas,
La recepta del 15,
Masas,
Mermeladas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Bon dia guapa, que sapigues que no tenen que enveja res als del David i ,entre tu i jo, m'agrada mes sense festucs...
ResponderEliminarPetonets
QUe bons !!! M'encanten tal com els has preparat, nosaltres els fem a casa i volen mmmmmmm
ResponderEliminarPetonets wapa
Quina delícia de crepes!! Ens encanten! Recorda de deixar-nos l'enllaç al bloc, que aquest recepta no se la pot perdre ningú! :)
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
¡Qué ricos!, te quedaron fantásticos.
ResponderEliminarbesos
Hola Marylou de maduixots no n'he menjat mai. Has tingut una bona idea i m'agradarà provar-los
ResponderEliminarVola dir que no havia menjat mai creps de maduixots...
ResponderEliminarEi que ràpida! Jo també tinc ganes de provar aquesta crep, el toc de la xocolata ha de ser sensacional!
ResponderEliminarI també em va agradar molt la crep d'escalivada, també la tinc als pendents ;)
Ei que ràpida! Jo també tinc ganes de provar aquesta crep, el toc de la xocolata ha de ser sensacional!
ResponderEliminarI també em va agradar molt la crep d'escalivada, també la tinc als pendents ;)
Una alumna molt disciplinada!. És que eren temptadors aquests creps, eh?.
ResponderEliminarQue aplicada.
ResponderEliminarLa crep estupenda.
Te ha quedado de maravilla.
.........que la del David.
Supongo que todavia más buena.
Besitos.
Fantàstiques. Xocolata, maduixes... Què més es pot demanar? :)
ResponderEliminarGràcies per participar! Petonets!
que rapida!! estupendo te ha quedado esta crep de maduixes
ResponderEliminarpeto
miquel
Hola guapa!! què bona aquesta crep! si no passa res, divendres hi vaig... ja en tinc ganes!petó
ResponderEliminarOh, les creps de maduixa i xocolata són les que més m'agraden i aquesta versió amb la melmelada de maduixes ha de ser deliciosa!
ResponderEliminarPetons!
Mmmmmmmmm!! que bones!
ResponderEliminarBona setmana
T'ha quedat fantàstica, jo el divendres em vaig quedar amb les ganes de provar aquesta crep. Ahir vaig fer la d'escalivada.
ResponderEliminarQue rica y ese relleno,uhhhhmmmm exquisito!!!
ResponderEliminarUn saludo!!