09 marzo 2011

Flores de alcachofas rellenas



Seguimos con las alcachofas, hasta que se acabe la temporada hay que aprovechar. Estas rellenas de carne.

Ingredientes:

4 alcachofas
150 grs. de carne picada de ternera
3 chalotas
1/2 tarrina de queso mascarpone (u otro queso crema)
1 loncha de queso
sal
pimienta negra
unas gotas de limón

Limpiar las alcachofas y sumergirlas enteras en agua hirviendo, con sal y unas gotas de limón, cocinas 10 minutos y ponerlas a escurrir boca abajo hasta que se enfríen.

Sofreir las chalotas picaditas, añadir la carne picada y salpimentar, dar unas vueltas y retirar del fuego, incorporar el queso y mezclar.

Dar un golpe a las alcachofas, de manera que se abran y ponerlas boca arriba. Rellenarlas con la farsa, poner encima unbn trozo de la loncha de queso y hornear a fuego fuerte durante 15 minutos.

Servir calientes.

23 comentarios:

  1. A nosaltres les carxofes ja sabeu que ens agraden de tota manera, però aquestes són de 10 !!!

    ResponderEliminar
  2. Te han quedado preciosas, a mi también me encantan las alcachofas, a ver si te copio la idea dela presentacón pero con otro relleno.

    ResponderEliminar
  3. M'agraden molt les carxofes, així farcides són un plat molt complert, veritat?

    PTNTS
    dolça

    ResponderEliminar
  4. Marylou; Unes carxofes, ben complertes i com a plat únic, també.
    Que vagi de gust Marylou¡¡ :-D

    ResponderEliminar
  5. Temps de carxofes. Quin gust!
    Mary Lou, deuen esta boníssimes

    ResponderEliminar
  6. Amb aquest farcit me les menjava jo de 2 en 2!, una bona manera de menjar carxofes, que a mi només a la brasa no m'agraden!Un petonet.

    ResponderEliminar
  7. Les carxofes m’agraden de totes maneres, però aquestes son de festa major
    Petonets

    ResponderEliminar
  8. No t'aportarè una informació gaire original: les carsofes són de p. mare!! i aquestes acompleixen la premisa!! :DD

    ResponderEliminar
  9. Hola Maria, quines flors ens has preparat! també m'agraden moltíssim. petó

    ResponderEliminar
  10. Hola guapa tu

    i que bones son veritat, a casa els i agraden molt, fins i tot al meu fill, que no vol coses verdes, se les menja arrebossades amb tempura....


    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  11. Que bones les carxofes.
    Val la pena aprofitar la temporada.
    M'agraden de totes formes.
    Ara mateix me les menjaría per sopar.
    Mol bona pinta.
    Petonets

    ResponderEliminar
  12. Val la pena aprofitar ara, que les carxofes surten boníssimes. M'encanten de totes maneres, i així farcides han de ser ben bones!

    ResponderEliminar
  13. Las alcachofas son una de mis verdutras favoritas, y éstas tienen una pinta buenísima.
    Se me acumulan las recetas...
    Un besín y buen fin de semana.
    Cristina

    ResponderEliminar
  14. Unes flors precioses i de ben segur que molt bones.

    Muas!

    ResponderEliminar
  15. MaryLou,
    Aquestes carxofes farcides tenen una pinta tremenda, i ara que anem de cara a la primavera amb forma de flor!. Segurament ja no arribo a temps, oi?.
    Una abraçada.

    ResponderEliminar
  16. Maria, molt de bo aquestes (Alcaciles) así se llaman por la Vega Baja del Segura, y otra cosa, he leido tu comentario en el blog del Josepb, sobre ponerle canela a las albóndigas, es cierto que le dán un toque especial, pero procura poner una cantidad mínima y sobre todo mezclar la canela con la sal que le vayas a poner en las albondigas, la canela si la pones directamente queda apelmazada donde cae, por éso de mezclarla con la sal........saludos ....paco

    ResponderEliminar
  17. Boníssimes les carxofes i farcidetes, de luxe total, com m´agraden, aprofitem que n´és temps ara.
    Pero si et dic la veritat, m´ha encantat el post dels gurullos, ai que en fa de temps que no en faigi jo quwe em pensaba que això no ho coneixia ningú...., em porta molts records perquè era un plat dels preferits del pare, la mare és granadina i en feiem molt sovint, a dedillo, com en diuen , nosaltres els fem amb plats de caça, llebre perdiu....mira tu que aquests plats no es poden perdre, estigues atenta que el proper seràn uns gurullos, la mare ve de granada i em porta llebres que cacen els meus oncles i seràn ideals.
    molts petons companya de gurullos jejeje

    ResponderEliminar
  18. Las alcachofas son una de mis debilidades, el caso es que nunca las he hecho rellenas a pesar de tantas ofertas que veo por mis blogs amigos.
    Todavía no me ha empezado a dar el huerto este año; pero en cuanto las haya, las hago. (O las compro).
    Un besino.

    ResponderEliminar
  19. que ricas!!!!! rellenas de carne o como la otra receta que he visto con foie... riquisimas las 2!! me encantan son muy sanas!

    ResponderEliminar
  20. A més de bones, artístiques, no es pot demanar més!

    ResponderEliminar
  21. No me perderé estas con mascarpone,tienen que ser suaves y bien ricas...tienes razón hay que aprovecharlas,penita me da cuando se acaba la temporada,me gustan mucho.

    Un beso

    ResponderEliminar
  22. Riquisiimasss, me llevo una
    , un beso.

    ResponderEliminar
  23. se muy bueno esto con las alcachofas espero me queden igual.


    saludos.

    Maria cerramientos

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO