19 febrero 2011

Arròs a l'emperadriu a la manera d'en Santi Santamaria


Una versió sofisticada de l'arròs amb llet.




Ingredients:

60 grs. d'arròs de tipus bomba
300 grs. de llet
40 grs. de sucre
40 grs. de rovell d'ou
80 grs. de fruites confitades (a dauets)
60 grs. de fruita fresca (a dauets)

Per a les teules de cacau:

150 grs. de mantega
150 grs. de sucre
25 grs. de glucosa (jo no li he posat, no tenia)
50 grs. de llet
150 grs. de faves de cacau cru esclafades (jo he posat ametlles, no he pogut aconseguir les faves de cacau)

Escaldeu l'arròs amb aigua, però coeu-lo amb la llet calenta. Un cop cuit l'arròs, afegiu-hi els rovells i el sucre. Remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. En l'últim moment poseu-hi les fruites i repartiu l'arròs en bols per servir-lo.

Per fer les teules poseu en una cassola la mantega, el sucre i la glucosa. Remeneu-ho a foc lent i afegiu-hi la llet i les faves de cacau. Coeu-ho a 99º i deixeu-ho reposar dues hores en fred. Esteneu la massa de cacau resultant sobre una placa antiadherent de pastisseria que pugui anar al forn i coeu-la-hi a 160º durant 10-12 minuts.

Acompanyeu l'arròs amb unes teules de cacau.



El meu petit homenatge a Santi Santamaria, un dels més importants cuiners del món! Va per tu, Santi!!!

16 comentarios:

  1. No coneixia aquest arròs a l'emperadriu, quina el.laboració tan curiosa amb les fruites confitades i fresques :O

    ResponderEliminar
  2. Jo tampoc coneixia aquesta recepta d'arròs amb llet!
    Em sembla un homenatge perfecte, jo també he triat una de les seves receptes de postres que són reinvencions dels grans clàssics de sempre ;)

    ResponderEliminar
  3. Una més que no la coneixia. Sens dubte segur que estara deliciós.

    Muas!

    ResponderEliminar
  4. un arròs amb llet de luxe, realment digne d'una emperadriu. avui estem aprenent tots molt!

    ResponderEliminar
  5. Genial! aquest jo tampoc el coneixia i te un aspecte sensacinal, una gran tria per aquest homenatge.
    una abraçada

    ResponderEliminar
  6. Com tots els d'abans jo tampoc la coneixia, aquesta recepta.
    M'imagino que li agradaria el que estem fent.


    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  7. MaryLou,
    Bon homenatge, merescut homenatge.
    En Santi resta a la nostra memòria col·lectiva.
    Manel.

    ResponderEliminar
  8. Un bon homenatge, ha de estar molt bo.
    Petons.

    ResponderEliminar
  9. un 10 ha de esta molt bo aquest arròs
    peto
    miquel

    ResponderEliminar
  10. Me parece que el artículo dedicado a Santi santamaría, es estupendo.
    Además de ser yo una chef profesional, soy una fiel seguidora de su escuela, de sus libros y de su cocina.
    Me encanta que lo hayas hecho.

    me hago seguidora tuya, creo que no me quiero perder nada de lo que hagas.
    un abrazo

    CUATRO ESPECIAS

    ResponderEliminar
  11. Una recepta digna d'emperatriu. Tampoc coneixia aquesta recepta, i segur que si li faig al Carles em coronarà...
    Molt bona pensada recuperar aquesta recepta ;)
    Moltes besades!

    ResponderEliminar
  12. Deliciós, te quedat igual.
    Petons

    ResponderEliminar
  13. Quin fantàstic contrast!, una bona recepta d'un GRAN cuiner. Una abraçada.

    ResponderEliminar
  14. de luxe i molt bon homenatge
    mil besosssssss

    ResponderEliminar
  15. :P Impresionant :D! molt beee!! :P
    tagrege a la llista de blogs amics al meu blog...

    salutacions :D!
    PD: magrada la chirimoya, estare pendent per si fas algo amb ella :D

    ResponderEliminar
  16. A part de compartir plats, també compartim col·lecció de llibres :-)
    Jo també vaig fer la recepta d'aquests llibres de La vanguardia.

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO