19 febrero 2011
Arròs a l'emperadriu a la manera d'en Santi Santamaria
Una versió sofisticada de l'arròs amb llet.
Ingredients:
60 grs. d'arròs de tipus bomba
300 grs. de llet
40 grs. de sucre
40 grs. de rovell d'ou
80 grs. de fruites confitades (a dauets)
60 grs. de fruita fresca (a dauets)
Per a les teules de cacau:
150 grs. de mantega
150 grs. de sucre
25 grs. de glucosa (jo no li he posat, no tenia)
50 grs. de llet
150 grs. de faves de cacau cru esclafades (jo he posat ametlles, no he pogut aconseguir les faves de cacau)
Escaldeu l'arròs amb aigua, però coeu-lo amb la llet calenta. Un cop cuit l'arròs, afegiu-hi els rovells i el sucre. Remeneu-ho bé i retireu-ho del foc. En l'últim moment poseu-hi les fruites i repartiu l'arròs en bols per servir-lo.
Per fer les teules poseu en una cassola la mantega, el sucre i la glucosa. Remeneu-ho a foc lent i afegiu-hi la llet i les faves de cacau. Coeu-ho a 99º i deixeu-ho reposar dues hores en fred. Esteneu la massa de cacau resultant sobre una placa antiadherent de pastisseria que pugui anar al forn i coeu-la-hi a 160º durant 10-12 minuts.
Acompanyeu l'arròs amb unes teules de cacau.
El meu petit homenatge a Santi Santamaria, un dels més importants cuiners del món! Va per tu, Santi!!!
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No coneixia aquest arròs a l'emperadriu, quina el.laboració tan curiosa amb les fruites confitades i fresques :O
ResponderEliminarJo tampoc coneixia aquesta recepta d'arròs amb llet!
ResponderEliminarEm sembla un homenatge perfecte, jo també he triat una de les seves receptes de postres que són reinvencions dels grans clàssics de sempre ;)
Una més que no la coneixia. Sens dubte segur que estara deliciós.
ResponderEliminarMuas!
un arròs amb llet de luxe, realment digne d'una emperadriu. avui estem aprenent tots molt!
ResponderEliminarGenial! aquest jo tampoc el coneixia i te un aspecte sensacinal, una gran tria per aquest homenatge.
ResponderEliminaruna abraçada
Com tots els d'abans jo tampoc la coneixia, aquesta recepta.
ResponderEliminarM'imagino que li agradaria el que estem fent.
PTNTS
Dolça
MaryLou,
ResponderEliminarBon homenatge, merescut homenatge.
En Santi resta a la nostra memòria col·lectiva.
Manel.
Un bon homenatge, ha de estar molt bo.
ResponderEliminarPetons.
un 10 ha de esta molt bo aquest arròs
ResponderEliminarpeto
miquel
Me parece que el artículo dedicado a Santi santamaría, es estupendo.
ResponderEliminarAdemás de ser yo una chef profesional, soy una fiel seguidora de su escuela, de sus libros y de su cocina.
Me encanta que lo hayas hecho.
me hago seguidora tuya, creo que no me quiero perder nada de lo que hagas.
un abrazo
CUATRO ESPECIAS
Una recepta digna d'emperatriu. Tampoc coneixia aquesta recepta, i segur que si li faig al Carles em coronarà...
ResponderEliminarMolt bona pensada recuperar aquesta recepta ;)
Moltes besades!
Deliciós, te quedat igual.
ResponderEliminarPetons
Quin fantàstic contrast!, una bona recepta d'un GRAN cuiner. Una abraçada.
ResponderEliminarde luxe i molt bon homenatge
ResponderEliminarmil besosssssss
:P Impresionant :D! molt beee!! :P
ResponderEliminartagrege a la llista de blogs amics al meu blog...
salutacions :D!
PD: magrada la chirimoya, estare pendent per si fas algo amb ella :D
A part de compartir plats, també compartim col·lecció de llibres :-)
ResponderEliminarJo també vaig fer la recepta d'aquests llibres de La vanguardia.