30 junio 2010
Coca de recapte
És una recepta que ens va fer en David Lienas. Ens va dir que la coca de recapte encara és més bona el dia següent, però això no l'hem pogut comprovar a casa meva. No queda mai ni una engruna...!
Ingredients:
500 grs. de farina (preferiblement de força)
30 grs. de llevat premsat
250 grs. d'aigua tebia
30 grs. de mantega
100 grs. d'oli d'oliva
sal
Per a la guarnició:
6 tomàquets madurs
2 cebes
4 arengades
3 albergínies
3 pebrots vermells
100 grs. d'oli
Sal
Diluïu el llevat en l'aigua. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà. Afegiu-hi els altres ingredients (menys l'oli). Treballeu aquesta massa amb les mans, fins que tingui conssistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
Tapeu la massa amb un drap perquè fermenti i deixeu-la reposar en un lloc temperat ( de 20 a 40º). Passades tres hores, torneu a treballar-la, aquesta vegada amb l'oli, fins que l'absorbeixi i quedi suau.
Deixeu-la reposar 30 minuts més, tapada.
Mentre lleva, escaliveu els pebrots i les albergínies. Un cop cuits, peleu-los, netegeu-los i talleu-los a tires.
Empolseu amb farina una safata de forn (o bé co·loqueu una sil pad o paper de forn) i esteneu-hi la massa amb les mans mullades d'oli. Damunt col·loqueu les cebes tallades en cèrcols, el tomàquet, els pebrots i les albergínies. Finalment, les arengades (en aquest cas, són sardines en sal que ens van sobrar de la sardinada de la Festa Major) netes.
Regueu el conjunt amb oli i salpebreu-lo.
Pre-escalfeu el forn a 160º i doneu-li uns 30 minuts de cocció.
Serviu-la calenta.
Ingredients:
500 grs. de farina (preferiblement de força)
30 grs. de llevat premsat
250 grs. d'aigua tebia
30 grs. de mantega
100 grs. d'oli d'oliva
sal
Per a la guarnició:
6 tomàquets madurs
2 cebes
4 arengades
3 albergínies
3 pebrots vermells
100 grs. d'oli
Sal
Diluïu el llevat en l'aigua. Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà. Afegiu-hi els altres ingredients (menys l'oli). Treballeu aquesta massa amb les mans, fins que tingui conssistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
Tapeu la massa amb un drap perquè fermenti i deixeu-la reposar en un lloc temperat ( de 20 a 40º). Passades tres hores, torneu a treballar-la, aquesta vegada amb l'oli, fins que l'absorbeixi i quedi suau.
Deixeu-la reposar 30 minuts més, tapada.
Mentre lleva, escaliveu els pebrots i les albergínies. Un cop cuits, peleu-los, netegeu-los i talleu-los a tires.
Empolseu amb farina una safata de forn (o bé co·loqueu una sil pad o paper de forn) i esteneu-hi la massa amb les mans mullades d'oli. Damunt col·loqueu les cebes tallades en cèrcols, el tomàquet, els pebrots i les albergínies. Finalment, les arengades (en aquest cas, són sardines en sal que ens van sobrar de la sardinada de la Festa Major) netes.
Regueu el conjunt amb oli i salpebreu-lo.
Pre-escalfeu el forn a 160º i doneu-li uns 30 minuts de cocció.
Serviu-la calenta.
Etiquetas:
Cocina catalana,
Masas
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Prefereixo la coca de recapte que la pizza, més sana i més bona! Amb les sardines segur que encara va ser més bona ;)
ResponderEliminarSensacional, una recepta que no tenía! :)
ResponderEliminarEih! Aquesta coca està tunejada!!!. .. però segur que bona n'és ! mira que se'n fan versions i versions de la coca de recapte! a la provincia de Lleida cada poble té la seva.
ResponderEliminarpetó
No me extraña que os la pulais toda en el día Marylou. A mí tendrían que separarme de ella a garrotazos.
ResponderEliminarUne coca qui me semble délicieuse.
ResponderEliminarJ'en aurai bien mangé un morceau.
A bientôt.
La provaré, segur! Té una pinta impressionant!
ResponderEliminarA mi també m´agrada més que la pizza, res a veure.
ResponderEliminarUn petó
MaryLou, hola guapa,
ResponderEliminarNo m'estranya que no quedi engruna, quina pinta! ;) A mi també m'agrada molt :)
Petonets,
Marina
Con esa pinta Mary Lou, no me extraña que no quede ni una mísera miga. Yo tampoco la dejaría
ResponderEliminarUn beso.
I no m'has guardat un bocinet?, petit,petitet?...jolín!...Bé, doncs ja l'apuuuuuuuunto...A reveure!
ResponderEliminarQue be que t'ha quedat i que bona.
ResponderEliminarpetons
Tot i que amb aquestes sardines aquestes coques havien d'estar bonisimes... jo associo la coca de recapte amb les arengades... crec que és l'únic moment que les tasto i així amb la coca, m'encanten...
ResponderEliminarUn a abraçada
hummm una receta de las que me gustan me encantan este tipo de cocas ... me la apunto !
ResponderEliminarComo me gusta la coca de recapte en todas sus versiones!!!
ResponderEliminarMary Lou esta me gusta mas porque las sardinas son mi pedicion.
ResponderEliminarBueno otra a la saca, jajajaja, con tantas pendientes no se que hacer, jajjaa.
Bsss desde Almeria.
Una cosita, me la manas en español que no me entero bien??? gracias
ResponderEliminar