07 abril 2010

Almejas a la marinera


Del libro de Quim Marqués "La cuina de la Barceloneta", un libro estupendo sobre la gastronomía marinera de Barcelona, centrada en el barrio marinero por excelencia, la Barceloneta (Barcelona pequeña).

Ingredientes:

1 kg. de almejas
4 tomates maduros
1 vaso de vino blanco
2 cucharadas de picada de ajo y perejil
aceite de oliva

Escaldar los tomates en agua hirviendo. Dejar enfriar, pelar, quitar las semillas y cortas en daditos.

En una cazuela con aceite echar las almejas para que se abran. Tapar la cazuela. Cuando casi esten abiertas añadir los dados de tomate. Dos minutos más tarde incorporar el vino y la picada de ajo y perejil desleída con aceite.

Tapar otra vez. Esperar a que las almejas estén abiertas y ya estará listo para comer.

13 comentarios:

  1. Mmmm... un dels meus platillos preferits... me'n podria menjar un munt, anar picant i picant...

    ResponderEliminar
  2. Que bones, mmmm... i després de les mones venen de gust aquests plats més lleugerets, veritat?
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  3. Bon dia guapa!!! Haurem de buscar aquest llibre que ens comentes, la cuina de la Barceloneta és molt interessant, només cal veure els restaurants que hi ha per allà.
    El teu guisadet és una meravella!! gràcies per la proposta.

    ResponderEliminar
  4. Un plat genial...el faré segur.
    petons

    ResponderEliminar
  5. Me gusta así de este modo distinto a como las hacemos en Galicia!
    Besos!

    ResponderEliminar
  6. Tant de plat com de tapa, delicioses, son de no para dons me’n menjaria una bona cassoleta. El llibre que dius te de ser molt interesant.
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Hola Maria! després d'uns dies de descans, sant tornemi!!! No conec aquest llibre, però el buscaré. Aquests platillos comences a picar i no pares... boníssim!
    petó

    ResponderEliminar
  8. Que ricooooooooo!!!!!!

    Buenisimo!!!!!

    ResponderEliminar
  9. Buenísimas , por aquí las hacemos siempre en salsa verde , pero probaremos esta receta que tiene una pinta estupenda .

    Bicos guapa

    ResponderEliminar
  10. Maria, buff que bones són les cloïsses i guisades així, boníssimes!
    Petons!

    ResponderEliminar
  11. Yo las preparo de otra forma.
    Tu receta es sencilla y con un punto de picante tienen que estar deliciosas.
    Besos.

    ResponderEliminar
  12. ché maria, vaja cassola de almejes que tas espolsat, el barri de la barceloneta el vaig conexer fá cuaranta anys, y vaig dinar trobe que ens dia casa pepe, molt després el he tornat a visitar el barri, peró clar yá tot vanviat com estava ans........salutaçións paco

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO