Del libro de Quim Marqués "La cuina de la Barceloneta", un libro estupendo sobre la gastronomía marinera de Barcelona, centrada en el barrio marinero por excelencia, la Barceloneta (Barcelona pequeña).
Ingredientes:
1 kg. de almejas
4 tomates maduros
1 vaso de vino blanco
2 cucharadas de picada de ajo y perejil
aceite de oliva
Escaldar los tomates en agua hirviendo. Dejar enfriar, pelar, quitar las semillas y cortas en daditos.
En una cazuela con aceite echar las almejas para que se abran. Tapar la cazuela. Cuando casi esten abiertas añadir los dados de tomate. Dos minutos más tarde incorporar el vino y la picada de ajo y perejil desleída con aceite.
Tapar otra vez. Esperar a que las almejas estén abiertas y ya estará listo para comer.

Mmmm... un dels meus platillos preferits... me'n podria menjar un munt, anar picant i picant...
ResponderEliminarQue bones, mmmm... i després de les mones venen de gust aquests plats més lleugerets, veritat?
ResponderEliminarPTNTS
Dolça
Bon dia guapa!!! Haurem de buscar aquest llibre que ens comentes, la cuina de la Barceloneta és molt interessant, només cal veure els restaurants que hi ha per allà.
ResponderEliminarEl teu guisadet és una meravella!! gràcies per la proposta.
Un plat genial...el faré segur.
ResponderEliminarpetons
una tapeta genial
ResponderEliminarpetons
Me gusta así de este modo distinto a como las hacemos en Galicia!
ResponderEliminarBesos!
Tant de plat com de tapa, delicioses, son de no para dons me’n menjaria una bona cassoleta. El llibre que dius te de ser molt interesant.
ResponderEliminarPetons
Hola Maria! després d'uns dies de descans, sant tornemi!!! No conec aquest llibre, però el buscaré. Aquests platillos comences a picar i no pares... boníssim!
ResponderEliminarpetó
Que ricooooooooo!!!!!!
ResponderEliminarBuenisimo!!!!!
Buenísimas , por aquí las hacemos siempre en salsa verde , pero probaremos esta receta que tiene una pinta estupenda .
ResponderEliminarBicos guapa
Maria, buff que bones són les cloïsses i guisades així, boníssimes!
ResponderEliminarPetons!
Yo las preparo de otra forma.
ResponderEliminarTu receta es sencilla y con un punto de picante tienen que estar deliciosas.
Besos.
ché maria, vaja cassola de almejes que tas espolsat, el barri de la barceloneta el vaig conexer fá cuaranta anys, y vaig dinar trobe que ens dia casa pepe, molt després el he tornat a visitar el barri, peró clar yá tot vanviat com estava ans........salutaçións paco
ResponderEliminar