17 enero 2015

Ceviche de gambes


Ens han dit que a partir de febrer, no faràn més classes de cuina a l'Espai Consum de Bonpreu. No sabem perquè, diuen que per raons organitzatives...

Trobarem molt a faltar la proximitat, la cordialitat, la simpatia i  tota la saviesa gastronómica que en Pep Nogué imprimeix a les seves classes... Sort que el seguirem veient a la tele i l'escoltarem a la ràdio...

A les últimes classes, abans de nadal, ens va fer uns quants aperitius que a casa meva han agradat moltíssim.

Aquest és un ceviche que ell ho va fer amb gambots, jo l'he fet amb gambes, proveu-lo!

Ingredients:

12 gambes fresques
300 gr de suc de taronja
100 gr de suc de llima
4 gr de pebrot vermell picant
25 gr de pebrot vermell
75 gr de ceba vermella
10 gr de gingebre ratllat
2 gr de coriandre picat
1 gr de wasabi
1 dl de llet de coco
Porradell
Granes de magrana (no tenia i vaig posar blat de moro)

Peleu les gambes, reservant els caps per una altra ocasió, traieu el cordó, talleu-les a rodelles d'un cm i reserveu en un bol.

Tritureu en un got els sucs, els pebrots, la ceba, el gingebre, el coriandre, el wasabi i la llet de coco. Coleu i reserveu. Aquesta barreja s'anomena llet de tigre.

A l'hora d'emplatar, barregeu la llet de tigre amb les gambes, deixeu macerar 5 minuts.
Emplatar amb les magranes i acabar amb el porradell tallat finament.

Aquesta és la foto que vaig fer de l'emplatat de'n Pep, on es poden apreciar millor tots els ingrediens:



 

6 comentarios:

  1. Saludos María, ..después de muchisímos meses, paso por tu cocina a saludarte...espero y deseo que estés bien....paco

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Pacooooooo!!!! qué alegría leerte!!!!! estamos bien, y espero que vosotros también! qué ganas de un arrocito bueno de los tuyos!!!! Un fuerte abrazo!

      Eliminar
  2. Quina llàstima que s'acabin les classes del Bon Preu, de cara al Març volía tornar a apuntarme.
    Aquesta recepta m'agrada, trobo que ha de quedar un aperitiu molt refrescant per pendre abans d'un bon plat d'arròs d'en Paco, s'el troba a faltar.
    Petons.

    ResponderEliminar
  3. No he provat mai el ceviche. És un plat peruà que ha entrat amb força en les nostres cuines. Pel que veig és molt especiat.

    ResponderEliminar
  4. Quina pena això de les classes! Jo hi vaig poc però aquest any m'havia proposat anar-hi més sovint....
    Una recepta per tenir un bon record del bon art del Pep davant dels fogons.
    Petons

    ResponderEliminar
  5. Veig que t'has animat!!! ho provarem!! petons

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO