15 septiembre 2013

Fesolets de l'ull negre


Fesolets, fesolins, fesols de l´ull negre, caragirats, escurçatites, guixons, fesols de careta, sabatetes de puta... tots aquets noms serveixen per fer referencia a aquest llegum que ja menjaven el romans!

Hem tingut la sort de poderlos tastar acabats de collir, és a dir no els hem hagut de posar en remull, són de la collita del meu oncle Andrés.

 Couen en 20 minuts i és poden cuinar amb el que vulguis o sols.

Jo vaig bullir la meitat només amb una mica de sal i amb dues fulles de llorer, les vaig escórrer i les vaig passar per la paella amb un grà d'all picat per acompañar unes butifarres de perol... sense paraules...

Aquestes les he cuit  amb un tomàquet sencer, una ceba, una cabeça d'alls, dues fulles de llorer, un ratjolí d'oli d'oliva verge extra, una culleradeta de pebre vermell i un polsím de sal... com diuen "no hace falta disir nada más"


7 comentarios:

  1. Mira que tenen noms aquests fesolets, pero son ben bons. Acabats de collir no necessiten gaire cosa per disfrutar de tot el seu sabor.
    Petons.

    ResponderEliminar
  2. No he tastat mai aquests fesolets, però tothom diu que són tan fins. UN gusiat sensacinoal!

    ResponderEliminar
  3. Carai, sí que tenen noms! Això de les sabatetes de puta tela, però! ha ha ha. Petons!

    ResponderEliminar
  4. Quin nom per a uns fesolets!!! i quin plat més bo! ptó

    ResponderEliminar

  5. MaryLou; Són també coneguts per els "genolls de Cristu", són una delícia i tenen un sabor diferent i amb una bona combinació per fer molts plats.
    Salutacions Marylou¡¡. Bona aportació. ;O) :O)

    ResponderEliminar
  6. Acabats de collir han de ser molt bons.
    PTNTS
    Dolça

    ResponderEliminar
  7. A casa meva els llegums agraden molt i aquests fesolets acabats de collir han de ser una delicia!!

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO