15 octubre 2012

Chutney de carbassa i tomàquet - La recepta del 15



Aquest mes la recepta del 15 va de carbassa. Fa molt poc que cuino amb carbassa, encara que des de ben petita la menjava en un potatge que feia ma mare "olla gitana" que per cert està molt bó i encara no ho he pujat al bloc.

Amb carbassa faig cremes, melmelades, guarnicions per a carns, i un chutney amb carbassa i poma que ens va agradar moltíssim.

He triat un altre chutney, aquest de carbassa i tomàquetque tenia pendent de fer des de fà molt, ho vaig trovar a Pepekitchen i ho he fet amb la thermomix,  i ha sortit molt bó, us el recomano.

Ingredients:

400 gr de carbassa pelada i sense llavors
700 gr de tomàquets molt madurs, pelats
1 ceba
1 cullarada de sal
50 gr de panses sense llavors
25 gr de gingebre fresc ratllat
1 cullaradeta de pebre de Jamaica
1 cullaradeta de pebre rosa
175 gr de sucre moré
175 gr de sucre
100 gr de vinagre de poma

Pelar els tomàquets, jo ho he fet escaldant-los en aigua bullint un parell de minutos.

Introduir al got els tomàquets sencers, la carbassa pelada i tallada en daus, la ceba en juliana i la resta de ingredients i espècies vigilant de aixafar una mica les pebres al morter.

Programar 50 minuts a 100º velocitat 1.

En una cassola igualment s'hauria de coure durant 50 minuts i anar remenant de tant en tant.

Si es prefereix amb textura de melmelada, nomès s'ha de triturar una vegada feta.

11 comentarios:

  1. Quin chutney més curiós, Marylou! Sóc fan d'aquest tipus de conserves, i en faig a casa, però aquesta barreja carbassa - tomàquet no se m'havia acudit. Bona pensada! Petons

    ResponderEliminar
  2. que bo que ha de ser!! jo el faria servir per acompanyar el pollastre, peix i potser verdures i tot!! nyam nyam! m'has fet venir ganes!! jeej petons

    ResponderEliminar
  3. a mi no m'agrada massa la carbassa, jo he presentat una crema que és de l'única manrea que la menjo

    petons

    ResponderEliminar
  4. Tastarem aquests chutneys, però esperem l'olla gitana!!
    petonets

    ResponderEliminar
  5. M'encanten els chutneys!
    La combinació de carbassa i tomàquet la trobo realment sorprenent. Entre el gingebre i les espècies ha de quedar molt gustós.

    ResponderEliminar
  6. Quina bona recepta MaryLou! Ha de ser ben bona per acompanyar carns! Felicitats!

    ResponderEliminar
  7. Amb unes mitxanes de porc ha de quedar molt bé el chutney que has fet, oi?
    Petons.

    ResponderEliminar
  8. Quin chutney mes original.....
    Bona idea!!!
    Te la copio
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  9. Maria, t'has lluit amb aquest chutney!! què bo!!petó

    ResponderEliminar
  10. Ostres, quina delícia! No se m'hauria passat mai pel cap
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO