Carxofes farcides Mireia Carbó. Són de la classe de febrer. Ens va fer tres receptes que segons ella són de bufetada, que vol dir ràpides i senzilles, segurament te raó i són ràpides, però aquestes carxofes a més són boníssimes. Us les recomano.
Ingredients:
8 carxofes
1 butifarra crua
100 gr d'alls tendres
1 porro
1 cullerada de pa ratllat
Suc de mitja llimona
4 carquinyolis
90 gr de formatge cheddar
50 gr d'encenalls de pernil
Oli d'oliva
Sal
Netejar les carxofes i farcir-les mb una boleta de la carn de la butifarra.
Col·locar-les en una cassola amb una mica d'oli, ben ajustades y cobrir-les d'aigua.
Afegir el suc de la llimona, la cullerada de pa ratllat, el porro i els alls tendres picats i coure-les fins que estiguin tendres.
Escalfar el forn amb el gratinador.
Traure-les de la cassola i posar-les sobre una plata de forn.
Col·locar sobre cada carxofa uns encenalls de pernil i un troç de formatge. Gratinar-les.
Picar dos carquinyolis i reservar-los.
Afegir a la salsa que ha quedat a la cassola els altres dos carquinyolis i triturar-ho tot. Passar-ho pel colador xinès.
Posar al fons del plat unes cullerades de salsa i dues carxofes amb els carquinyolis triturats per sobre.
Qué bones son les carxofes farcides. A mi m'agraden de qualsevol forma.
ResponderEliminarPetons.
Noia t'han quedat escandalosament bé!!! també hi erets tu al taller??!! jolin, com que només coneixia la cara de la gemma, nose qui sou les demés!! aixxx m'agradaria posar cares a tothom! jeje petonets
ResponderEliminarQuina bona pinta, ara que es bon temps de carxofes!!!
ResponderEliminarPetonets.
Jo també les he fet i van triomfar! El secret són els carquinyolis, oi? Les receptes de la Mireia no fallen mai ;)
ResponderEliminarQue bones son les carxofes, a mi m'agraden de totes maneres.
ResponderEliminarAquestes les farè, ja que no vaig poder asistir a la clase de la Mireia.
Tenen molt bona pinta
Petons
Me ha encantado la receta, seguro que con alguna adaptación la haré.
ResponderEliminar