15 septiembre 2011

Musclos en escabetx - La recepta del 15



Avui escabetx!

És el tema que els blogs La cuina de la Bordeta i Xocolata desfeta, han proposat per a setembre.

He fet moltes vegades escabetx, però mai ho he fet amb la Thermomix, buscant pels móns d'internet he trobat aquesta recepta que us recomano.

Ingredients:

Per coure el musclos:

2 kgs de musclos
100 ml d'un bon vi blanc
4 o 5 grans de pebre negre

Per l'escabetx:

65 grs d'oli d'oliva verge extra
1 ceba gran o dues cebetes tendres
6 grans d'all pelats
1 fulla de llorer
8 grans de pebre negre
1 cullaradeta de pebre vermell

Per acabar:

125 gr d'oli d'0liva verge extra
100 gr de vinagre de poma
25 gr de vi blanc

En una cassola ampla posar a bullir els 100 gr de vi amb els grans de pebre negre, quan surti vapor afegir-hi els musclos en dues vegades, per facilitar la circulació del vapor, i anar rescantant els que s'obrin, traien-ne les closques i posant-los en un recipient. Colar el líquid sobrant i reservar-ho.

Posar al got de la Th els 65 gr d'oli i programar 12 minuts, varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra. Quan l'oli hagi aconseguit la temperatura afegir-hi la ceba tallada en juliana, els alls, el llorer i els grans de pebre negre.

Quan acabi el temps afegir 175 gr del brou del musclos i programar 10 minuts, varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra, sense el cubilet, perquè redueixi.

Desprès afegir-hi la culleradeta de pebre vermell, amb cura que no caigui sobre les fulles i barrejar-ho uns segons en velocitat 2. Si agrada el picant, en aquest moment es pot afegir un bitxu de cayena.

Finalment, afegir-hi els 125 gr d'oli, els 100 de vinagre i els 25 de vi. Programar 12 minuts, varoma, velocitat 1 i gir a l'esquerra.

Afegir l'escabetx al bol on teníem els musclos, deixar atemperar i posar-ho a la nevera com a mínim 12 hores, encara que és millor d'un dia per l'altre.

13 comentarios:

  1. Ostres, quina idea més bona! Sempre que he menjat musclos en escabetx eren comprats de llauna... però fets a casa han de ser molt més bons. I jo també tinc thermomix, així que posaré en pràctica la teva recepta ;)

    ResponderEliminar
  2. Dons jo no tinc thermomix,pero provare de fer-ne, que al meu marit li encanten.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  3. De les millors alternatives per a l'escabetx, tens tota la raó.

    ResponderEliminar
  4. Moltes vegades he menjat musclos amb escabetx (de llauna), però mai se m'havia acuditfer-los.
    Ho provare

    Petons

    ResponderEliminar
  5. Hola Maria, has preparado unos mejillones excelentes, para comerlos sin parar, y el caldito estupendo para comer pán.......saludos .paco

    ResponderEliminar
  6. A casa ens encanten els musclos, quina bona pinta fets així.
    molts petons

    ResponderEliminar
  7. Et pots creure que mai m'havia plantejat fer-los casolans els musclos en escabetx? Els teus es veuen deliciosos, per no parar de sucar pa!
    Moltes gràcies per participar!
    PEtonets
    Sandra

    ResponderEliminar
  8. Fins al dia d'avui en escabetx només havia menjat musclos de llauna, a partir d'ara ho faré més sobint i aquests musclos tenen molts números de ser els següents!!

    ResponderEliminar
  9. Son el meu aperitiu preferit! en conserva és clar, hauré de provar de fe'ls alguna vegada! me l'apunto! petonss

    ResponderEliminar
  10. Fa anys a casa els meus pares sempre hi havia muscles en escabeix els diumenges per dinar, m'hi has fet recordar, i amb ganes de menjar-ne, ara ja se com fer-los ;)

    ResponderEliminar
  11. Ostres, mira que m'agraden els musclos en escabetx... Em tornen boja. No els he fet mai a casa, però em quedo amb la recepta!
    Petonets i gràcies per participar!

    ResponderEliminar
  12. No es deuen semblar en res amb els de llauna.
    Els faré pel proper aperitiu.

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO