15 septiembre 2011
Musclos en escabetx - La recepta del 15
Avui escabetx!
És el tema que els blogs La cuina de la Bordeta i Xocolata desfeta, han proposat per a setembre.
He fet moltes vegades escabetx, però mai ho he fet amb la Thermomix, buscant pels móns d'internet he trobat aquesta recepta que us recomano.
Ingredients:
Per coure el musclos:
2 kgs de musclos
100 ml d'un bon vi blanc
4 o 5 grans de pebre negre
Per l'escabetx:
65 grs d'oli d'oliva verge extra
1 ceba gran o dues cebetes tendres
6 grans d'all pelats
1 fulla de llorer
8 grans de pebre negre
1 cullaradeta de pebre vermell
Per acabar:
125 gr d'oli d'0liva verge extra
100 gr de vinagre de poma
25 gr de vi blanc
En una cassola ampla posar a bullir els 100 gr de vi amb els grans de pebre negre, quan surti vapor afegir-hi els musclos en dues vegades, per facilitar la circulació del vapor, i anar rescantant els que s'obrin, traien-ne les closques i posant-los en un recipient. Colar el líquid sobrant i reservar-ho.
Posar al got de la Th els 65 gr d'oli i programar 12 minuts, varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra. Quan l'oli hagi aconseguit la temperatura afegir-hi la ceba tallada en juliana, els alls, el llorer i els grans de pebre negre.
Quan acabi el temps afegir 175 gr del brou del musclos i programar 10 minuts, varoma, velocitat cullera i gir a l'esquerra, sense el cubilet, perquè redueixi.
Desprès afegir-hi la culleradeta de pebre vermell, amb cura que no caigui sobre les fulles i barrejar-ho uns segons en velocitat 2. Si agrada el picant, en aquest moment es pot afegir un bitxu de cayena.
Finalment, afegir-hi els 125 gr d'oli, els 100 de vinagre i els 25 de vi. Programar 12 minuts, varoma, velocitat 1 i gir a l'esquerra.
Afegir l'escabetx al bol on teníem els musclos, deixar atemperar i posar-ho a la nevera com a mínim 12 hores, encara que és millor d'un dia per l'altre.
Etiquetas:
Escabeche,
La recepta del 15,
Mariscos,
Thermomix
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Ostres, quina idea més bona! Sempre que he menjat musclos en escabetx eren comprats de llauna... però fets a casa han de ser molt més bons. I jo també tinc thermomix, així que posaré en pràctica la teva recepta ;)
ResponderEliminarDons jo no tinc thermomix,pero provare de fer-ne, que al meu marit li encanten.
ResponderEliminarPetonets.
De les millors alternatives per a l'escabetx, tens tota la raó.
ResponderEliminarMoltes vegades he menjat musclos amb escabetx (de llauna), però mai se m'havia acuditfer-los.
ResponderEliminarHo provare
Petons
Hola Maria, has preparado unos mejillones excelentes, para comerlos sin parar, y el caldito estupendo para comer pán.......saludos .paco
ResponderEliminarA casa ens encanten els musclos, quina bona pinta fets així.
ResponderEliminarmolts petons
Et pots creure que mai m'havia plantejat fer-los casolans els musclos en escabetx? Els teus es veuen deliciosos, per no parar de sucar pa!
ResponderEliminarMoltes gràcies per participar!
PEtonets
Sandra
SEncillamente: n estupendo escabeche!!
ResponderEliminarBesos
Fins al dia d'avui en escabetx només havia menjat musclos de llauna, a partir d'ara ho faré més sobint i aquests musclos tenen molts números de ser els següents!!
ResponderEliminarSon el meu aperitiu preferit! en conserva és clar, hauré de provar de fe'ls alguna vegada! me l'apunto! petonss
ResponderEliminarFa anys a casa els meus pares sempre hi havia muscles en escabeix els diumenges per dinar, m'hi has fet recordar, i amb ganes de menjar-ne, ara ja se com fer-los ;)
ResponderEliminarOstres, mira que m'agraden els musclos en escabetx... Em tornen boja. No els he fet mai a casa, però em quedo amb la recepta!
ResponderEliminarPetonets i gràcies per participar!
No es deuen semblar en res amb els de llauna.
ResponderEliminarEls faré pel proper aperitiu.