20 junio 2010

Coca de Sant Joan II (Taller Museu de la Xocolata)




Ahir vam anar al Museu de la Xocolata a fer coques, per segona vegada. La coca d'aquest any té alguna variació. He de dir que està molt bona!! Hauré de fer les dues aquesta revetlla, ja que no sé triar quina m'agrada més.

Amb aquests ingredients surt una coca de uns 350 grs. S'han de doblar per obtenir una de dimensions familiars!

Ingredients:

Massa mare:

62 grs. de farina
12 grs. de llevat
25 ml d'aigua

Brioix:

43 grs. de sucre
2 grs. de sal
37 grs. de mantega
1 huevo
12 grs. de anís
12 grs. de aiguanaf (aigua d'azahar)
1/4 de pell de llimona ratllada
187 grs. de farina
6 grs. de nata líquida
6 grs. d'oli d'oliva
4 grs. de matafaluga

Massapà:

30 grs. d'ametlla pols
30 grs. sucre llustre
1 clara d'ou o aigua

Fruita confitada(cireres, meló, taronja...
Pinyons
Sucre

PAS 1 massa mare

Cal barrejar molt bé, amb les mans, la farina, l'aigua (tèbia)i el llevat, fins aconseguir una massa ben lligada. Deixeu-la fermentar en un lloc humit i calent (sota d'un drap humitejat amb aigua calenta) durant uns 20 minuts fins que veieu que la massa hagi crescut el doble. La massa no cal que estigui del tot amassada.

PAS 2 brioix

Ara heu de barrejar la farina, el sucre, la nata, l'oli, l'anís, l'aiguanaf i la pell ratllada de llimona. Afegir l'ou.

PAS 3 base de la Coca de Sant Joan (massa mare+brioix)

Quan la massa mare estigui fermentada, cal barrejar-la amb la del brioix. Afegiu-hi la mantega, barregeu-la molt bé i deixeu-la fermentar en un lloc humit i càlid uns 15 minuts. Quan hagi fermentat, cal col·locar-la sobre un taulell sucat amb una mica d'oli per que no s'enganxi. Rodem la massa creant una bola uniforme i aplanant-la amb l'ajuda d'un corró untat amb oli.

PAS 4 guarnir la nostra Coca De Sant Joan

Preparem el massapà barrejant el sucre llustre amb l'ametlla en pols, rebaixant-lo afegint-hi aigua. Estendrem molt bé aquest preparat sobre la base, amb un pinzell.
Podem afegir la fruita confitada. Ho tornem a deixar llevar uns 15 minuts més.

Afegim els pinyons i el sucre.

PAS 5 i ara al forn...

Fornejar les coques a 210º durant uns 15 minuts.

Deixem refredar la coca sobre una reixeta... i esperem a la revetlla per a gaudir-la!

11 comentarios:

  1. Aquests tallers estan molt bé, sobretot perquè les coques de brioix fetes a casa són molt complicades de fer...
    Jo no dubtaria pas i faria les dues receptes, segur que volen igualment, je je je...

    ResponderEliminar
  2. Com la Gemma, faríem les dues!! Molts petons.

    ResponderEliminar
  3. Mmmmm, qué buena pinta, y qué profesional! Lo que daría por probar un cachito...

    Un abrazo

    ResponderEliminar
  4. MMMM quina bona pinta...
    petons

    ResponderEliminar
  5. Jo no tindrè temps de complicar-me molt per culpa dels temes laborals, així que haurè d'optar per una recepta més simple...però aquesta és molt temptadora!!

    ResponderEliminar
  6. Maria, la qu vam fer molt bona, a casa va agradar molt! la faré dimcres, perquè no necessita molt temps repos, a veure si surt tan bé! i bona! ptó

    ResponderEliminar
  7. I quan temps en total es necessita per fer aquesta coca?. És espectacular com ha sortit d'alta!.

    ResponderEliminar
  8. woww! divina! que lindos colores la decoración...
    besitos

    ResponderEliminar
  9. Caram quin peazo curs! jo no m'he atrevit mai amb les coques de brioix i potser que em comenci de desmelenar...
    Molt petons i molt bona revetlla de Sant Joan!

    ResponderEliminar
  10. Una bona recepta de coca per provar: a veure si em queda bé com a vosaltres!

    ResponderEliminar
  11. HOLA GUAPA TU

    PRENG NOTA DE LES TEVES RECEPTES PER PROVAR-LES ..I T´EXPLICO

    PETONETS SUSANNA


    I BONA REVETLLA

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO