20 octubre 2015

Coca de forner - Del blog al plat




Aquest mes, la Mercè ens ha recomanat passejar pel blog Pebre i xocolata per a triar la recepta que hem de fer en Del blog al plat.

No coneixia aquest blog i m'agradat molt, el seguiré visitant. Te unes receptes molt bones i les explica molt bé.

Jo he fet aquesta coca de forner, que tenia ganes de fer fa temps i s'havia quedat endarrerida. Ara amb la recepta de la Marta, li ha arribat el moment.

Ingredients:

500 de farina de força
10 gr de llevat premsat (de forner)
1 pessic de sal
320 ml d'aigua
50 ml d'oli d'oliva suau
40 gr de sucre
1 raig d'oli d'oliva addicional
sucre, pinyons per empolsinar la coca
1 copeta d'anís

Jo l'he pastat amb la panificadora, abocant primer els ingredients líquids i desprès els secs. Amb el programa "masas", i quan s'acabat el procés, amb els seus llevats i tot, he estès la massa sobre paper de forn a sobre de la safata del forn, amb les mans untades d'oli, aplanant-la i fent-li "hoyitos" amb els dits. Ruixar-la amb oli, empolsinar-la amb força sucre, repartir pinyons remullats, per tal que no es cremin, i enfornar a 190º uns 15 o 18 minuts, depenent del forn. Sortint del forn escampar la copa d'anis per a caramel·litzar el sucre. 

Boníssima!!!!!

Ella ho explica així:

*Si feu servir llevat fresc he vist que la coca queda MOLT més esponjosa que si el feu servir sec, però en qualsevol dels dos casos queda bé. Només tenir-ho en compte per obtenir els resultats que preferiu.

Procedim:
Posem la farina a un bol i hi esmicolem el llevat amb les mans. Si feu servir llevat sec, dissoleu-lo en dos dits d'aigua abans d'afegir-lo. Hi afegim el sucre i la sal.

Hi anem afegint l'oli i l'aigua mentre anem remenant o amb la màquina per amassar que tinguem (si en teniu, feu-la servir perquè n'hi ha per estona).

Cal amassar-la durant uns 15 minuts mínim, fins que veieu que la massa queda llisa i elàstica. És una massa molt enganxifosa, però és normal així, no hi afegiu més farina.

En feu una bola i la deixeu reposar perquè llevi, tapada amb un drap i a un racó tranquil i no-fred, fins que dobli el volum (1 hora o més).

Després en feu dues boles i les esteneu damunt d'una safata de forn que haurem preparat amb paper vegetal o similar, per tal que no s'hi enganxi. Els doneu forma allargada, de coca, amb els dits. No hauria de ser més gruixuda d'1 cm. Les cobrim amb un drap i les deixem reposar uns 15 minuts més, mentres pre-escalfem el forn a 150ºC.

Passada aquesta estona, tornem a pressionar amb els dits i hi posem un raig d'oli d'oliva i sucre generós, pinyons o el que vulguem posar-hi. I cap al forn uns 10-15 minuts.

Just després de treure-les del forn hi escampem la copeta d'anís. Sentireu com es caramel·litza el sucre. És una de les coses que l'hi dóna més bon gust a aquesta coca!! És fantàstica!


  

9 comentarios:

  1. Caram quina pinta!, tens un troç de xocolata?, som-hi!
    Celebro que la convocatòria t'hagi servit per a conèixer un blog interessant com PEBRE I XOCOLATA, aquesta és una de les màximes intencions de la convocatoria. Gràcies per participar un altre cop!,fins novembre!

    ResponderEliminar
  2. Quins foradets més bonics t'hi han quedat!!! fa molt bona pinta!! jo també en vull un trosset...amb xoc...! petons

    ResponderEliminar
  3. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  4. Quina bona pinta, es una coca molt bona, la faig sovint perque a casa agrada molt i ara m'han entrat ganes de fer-la de nou.
    Petons.

    ResponderEliminar
  5. Jo em menjaria ara mateix un bon tall! Quina pinta més bona! Petons!

    ResponderEliminar
  6. Amb la coca de forner sempre es triomfa. A casa és una de les més sol·licitades. Et va quedar perfecta! Ens trobem en el proper repte. Petons,

    ResponderEliminar
  7. Quines ganes de sucar-la al cafè amb llet... T'ha quedat espectacular! Molt esponjosa!!
    Marta

    ResponderEliminar
  8. Amb una rajola de xocolata me la menjaria tota sencera!!
    Petons

    ResponderEliminar
  9. Aquesta la vaig passar a pendents...ta quedao ezpeztaculá!

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO