21 junio 2015

Coca de Sant Joan - Del blog al plat




No arribo, no arribo...!!!!!

Fa dos mesos que per problemes de feina no he pogut participar al repte de la Mercè, Del blog al plat malgrat tenir les receptes triades i avui, bé ahir, que tocava fer una recepta del seu blog no volia deixar de participar.

Amb el blog de la  Mercè m'uneix una simpatia des d'el principi, que va anar creixent quan ens vam conèixer  personalment a les enyorades  classes de la Mireia Carbó  i en  Pep Nogué. La seva pàgina n'és una de les que tinc d'obligada visita, sempre trobo alguna idea, sempre hi ha algo que pots fer, comentaris amables a altres bloguers... ella és així,  cordial, propera, entranyable...

I aquesta és la seva recepta, la Coca de Sant Joan




N'he fet la meitad dels ingredients, perque avui som poquets. Ella ho explica així:

INGREDIENTS:

750 de farina de força
110 gr de sucre
110 gr de mantega
5 ous
65 gr de llevat premsat
12 gr de sal
ratlladura de mitja llimona
3 gr en pols de matafaluga
80 gr d'aigua
*opcional: 5 gr de millorant panari (maltes,lecitines...) El millorant s'empra normalment quan no tenim tant de temps per a l'elaboració del brioix i volem anar més ràpid, però sense el millorant també queda bé..
ou batut per pintar-lo
sucre


 SOM-HI:

Reservem la meitat de la mantega i les espècies o aromes.
Amb la resta d'ingredients comencem a fer la massa tot barrejant-los i amassant pacientment una bona estona fins que la massa sigui ben elàstica.
Afegirem ara la mantega reservada i els aromes suaument.
Fem la primera fermentació en bloc aproximadament 1 h.
Dividim la massa en les porcions que desitgem amb forma arrodonida i fem la segona fermentació.
Finalment estirarem la massa en forma ovalada si volem fer coca.
Pintem el tortell (o coca) amb ou batut, posem la fruita confitada a gust, o l'ametlla,pinyons... i sucre pel damunt, de forma generosa.
 Deixem fermentar per tercer cop i enfornem a 200-210º fins que el veiem ben torradet.


9 comentarios:

  1. ARRIBES ARRIBES!, NOMÉS FALTARIA!, jaajaja, un dia més o menys no té importància!, de fet, hi ha una altra blocaire que també ,'ha dit ho penjarà avui!
    Marylou, moltíssimes gràcies per les teves paraules..m'has fet posar vermella...jajajaja. Ets una dona especial, propera i familiar. Em fa molta il.lusió que hagis participat de la proposta aquest mes tan especial per a mi. Moltíssimes gràcies per aquesta coca tan oportuna!. Aquest any intentaré fer la recepota de Joan Barriga amb brioix aromatitzat amb canyella...a veure què en surt...Un petonet dolcet!!

    ResponderEliminar

  2. Marylou; Un encert molt encertat... la coca de Sant Joan i a més a més per el repte... aixó se´n diu matar dos ocells d'un tret¡¡
    Salutacions Marylou¡¡ :O)

    ResponderEliminar
  3. Si necesites ajuda per menjar la coca, m'apunto voluntaria!!
    T'ha quedat molt maca. Ara toca fer-la més gran per dimarts.
    Petons.

    ResponderEliminar
  4. Éts la reina de les masses fermentades!....t'ha quedat espectacular.

    ResponderEliminar
  5. Has arribat i amb una coca espectacular!!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  6. Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.

    ResponderEliminar
  7. Has arribat i amb una coca espectacular!!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponderEliminar
  8. Fantàstica coca!!! Bon Sant Joan!!

    ResponderEliminar
  9. Bona tria Maria!!! una coca sempre ve bé!! bona revetlla! petó

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO