20 abril 2015

Endivies gratinades - Del blog al plat



Aquest mes, al  repte de la Merce,  ens ha tocat remenar el blog de la Mari Angels, VISC A LA CUINA, ja el coneixia, el visito habitualment perque m'agraden les seves receptes i com les explica... Ha estat molt difícil, però finalment he triat aquestes endivies ja que sempre les haviem menjat cruas. Ens han agradat molt!

Ingredients:

2 endívies
Aigua, sal i llimona
1 ceba
1 tomàquet
50 gr de pernil salat
50 gr de bacon
50 ml de llet
50 gr de formatge ratllat
pa ratllat
1 gra d'all
Unes fulles de julivert

Es posen les endívies a bullir amb l'aigua i un raig de llimona, durant 10 minuts. Es treuen, s'escorren, es parteixen per la meitat i es reserven.

Picar a la picadora el pernil, el bacon, la ceba i el tomàquet.

En un bol s'hi aboca la llet i es barreja amb el formatge, el pa ratllat, l'all i el juliver tallat petit.

Aquesta barreja s'ajunta amb la primera.

Es disposa la meitat de la preparació a la safata de forn, a sobre s'hi col·loquen les endívies i la resta de la barreja.

Gratinar durant 10 minuts aproximadament.

 

13 comentarios:

  1. No he cuinat mai les endívies, fan molt bona pinta!! petons

    ResponderEliminar
  2. Te han quedado con muy buena pinta!! yo tampoco las he cocinado nunca, en casa nos gusta comerlas crudas con salsa roquefort por encima, pero las tuyas, me an gustado mucho, asi que me apunto la receta!
    Un saludo!!

    ResponderEliminar
  3. M'encanta que hagis escollit aquesta recepta, són unes endívies ben diferents, t'han quedat precioses tan rossetes, gràcies! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  4. Tenen una pinta extraordinària. Bona proposta

    ResponderEliminar
  5. a mi em "xoca" això de fer les endivies calentes!, a jutjar per la foto i la recepta hauré de fer-les!. Moltes gràcies, com sempre, per la teva fidelitat a la proposta!, fins al maig!

    ResponderEliminar
  6. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Unes endivies cuinades amb bons ingredients. Bona setmana!

    ResponderEliminar
  7. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Unes endivies cuinades amb bons ingredients. Bona setmana!

    ResponderEliminar
  8. Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! Unes endivies cuinades amb bons ingredients. Bona setmana!

    ResponderEliminar
  9. Es la falta de costum de menjar-les cuinades, i es veuen ben bones.
    Petons.

    ResponderEliminar
  10. Endivies calentes! què bé! La trobo bastant assequible per fer-me unplat per mi sola...Passa ala llista de pendents. Han de ser fortes no aquestes endivies per aguantar el gratinat i demés oi?

    ResponderEliminar
  11. He fet endívies a la planxa, però bullides mai.
    Tindre que provar-les.
    Fan mol bona pinta gratinades.
    Petonets.

    ResponderEliminar
  12. No les he menjades mai cuinades! Però amb aquest acompanyament si m'animaria a tastar-es! Segur! Una abraçada!

    ResponderEliminar
  13. m'encanta la recepta! Jo també faig unes endívies al forn, però ben diferents a aquestes. M'apunto aquesta recepta que ha de quedar molt gustosa.

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO