11 septiembre 2013

Pa de la diada

 
 La Mercè ens va portar de  Menorca aquesta  sobrassada S'arangí. Què bona... amb ella he fet  pa de la diada.

I un panet de sobrasada:


Ingredients:

350 gr d'aigua
2 culleradetes de sal
1/2 culleradeta de sucre
40 gr de llevat de forner
600 gr de farina de força
150 gr de formatge gouda
50 gr de nous
150 gr de sobrassada boníssima com aquesta!

Pre-escalfar el forn a 200º

Ratllar el formatge i reservar. Picar les nous i trossejar la sobrasada.

Posar en un bol l'aigua tebia i desfer el llevat. Afegir-hi la farina, la sal i el sucre i pastar-o tot bé, fins que la massa estigui ben llisa.

Dividir la massa en dues. Amb una part barrejar el formatge i les nou i seguir pastant fins que estigui tot ben integrat.

Amb l'altra part afegir la sobrasada i igualment anar pastant fins que estigui integrada.

Amb les mans untades d'oli anar fent "rulos" amb la massa i anar montant el pa en un motlle engreixat. Una par de formatge i una part de sobrasada successivament fins a formar la nostra senyera.

Deixar en un lloc sec i càlid fins que dobli el volum.

Enfornar 30 minuts, posant un atuells amb aigua al forn per fer vapor.



11 comentarios:

  1. Quina pinta mes bona... Ara mateix menjaria aquest pa ... es clar que fet per tu te que estar de primera.

    ResponderEliminar
  2. es fantastic aquest pa, a més de l¡aspecte, el gust! i és que es super original! el vaig probar una vegada per sant jordi i el tinc pendent de fer, pero amb aquesta sobraassada ha d'estar bo per força!! petons

    ResponderEliminar
  3. mmmm que bo Marylou!!! T'ha quedat fantástic!!! i amb una sobrassada com aquesta segur que era boníssim!! Feliç diada!!

    ResponderEliminar
  4. Un pa fantàstic, amb sobrassada de Menorca, ummm.
    Hem tingut una DIADA, preciosa y emocionant.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. T'ha quedat molt be aquest pa, amb les barres ben marcades.
    Petons.

    ResponderEliminar
  6. MAre meva !!!! Amb aquesta sobrazada el panet ha d'estar de luxe !!!
    Petonets

    ResponderEliminar
  7. oohhh que rica la sobrasada de menorca, y el pan también tiene que estar delicioso, yo lo he hecho alguna vez pero le pongo una capa de masa alrededor con nueces picadas y está ummmm
    un besote y espero que hayas pasado buena diada.

    ResponderEliminar
  8. T'ha quedat perfecte, un pa ideal per celebrar com cal la diada :)

    ResponderEliminar
  9. Amb aquesta sobrassada no pot fallar, un pa boníssim! petó

    ResponderEliminar
  10. T'ha quedat genial el pa i molt original

    Muas!

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO