25 octubre 2015

Macarrones con mejillones


Esta receta es de Carme Ruscalleda, salvando las distancias y esperando que me perdone, he cambiado algunas cosas porque no tenía.

Se puede acceder a su receta en este enlace, yo voy poner cómo la hice, Nos gustó mucho!

Ingredientes:

2 kg de mejillones
300 gr de macarrones pequeñitos
50 gr de vino blanco
50 gr de chalotas
50 gr de zumo de limón
20 gr de ajos tiernos
80 gr de pimiento verde
20 gr de calabacín con piel
100 gr aceite de oliva virgen extra
100 gr de leche
50 gr de mantequilla
20 gr de harina
Sal y pimienta

Primero hay que limpiar bien los mejillones y ponerlos a abrir en una cazuela ancha. Retirarlos, separar los mejillones y tirar las conchas. Colar muy fino el jugo que han dejado en la cazuela. Reservar por una parte los mejillones y por otro el jugo.

Preparar una salsa con la chalota muy picada y el vino hasta que se evapore totalmente. Añadir la mantequilla, el aceite y la harina, cocinarlo todo como un roux ligero.

Incorporar la leche, el jugo de los mejillones, el zumo de limón, el punto de sal y pimienta blanca. Cocinar todo hasta arrancar el hervor. Triturar muy fino y reservar.

Por otro lado picar los ajos tiernos, los pimientos y el calabacín en brunoise y saltearlos al punto. Reservar.

Cocer los macarrones con abundante agua con sal. Escurrir y mezclarlos con los vegetales reservados, saltear todo 30 segundos, rectificando el punto de sal y pimienta si fuera necesario.

Calentar la salsa con los mejilloes y añadir a los macarrones.


  

20 octubre 2015

Coca de forner - Del blog al plat




Aquest mes, la Mercè ens ha recomanat passejar pel blog Pebre i xocolata per a triar la recepta que hem de fer en Del blog al plat.

No coneixia aquest blog i m'agradat molt, el seguiré visitant. Te unes receptes molt bones i les explica molt bé.

Jo he fet aquesta coca de forner, que tenia ganes de fer fa temps i s'havia quedat endarrerida. Ara amb la recepta de la Marta, li ha arribat el moment.

Ingredients:

500 de farina de força
10 gr de llevat premsat (de forner)
1 pessic de sal
320 ml d'aigua
50 ml d'oli d'oliva suau
40 gr de sucre
1 raig d'oli d'oliva addicional
sucre, pinyons per empolsinar la coca
1 copeta d'anís

Jo l'he pastat amb la panificadora, abocant primer els ingredients líquids i desprès els secs. Amb el programa "masas", i quan s'acabat el procés, amb els seus llevats i tot, he estès la massa sobre paper de forn a sobre de la safata del forn, amb les mans untades d'oli, aplanant-la i fent-li "hoyitos" amb els dits. Ruixar-la amb oli, empolsinar-la amb força sucre, repartir pinyons remullats, per tal que no es cremin, i enfornar a 190º uns 15 o 18 minuts, depenent del forn. Sortint del forn escampar la copa d'anis per a caramel·litzar el sucre. 

Boníssima!!!!!

Ella ho explica així:

*Si feu servir llevat fresc he vist que la coca queda MOLT més esponjosa que si el feu servir sec, però en qualsevol dels dos casos queda bé. Només tenir-ho en compte per obtenir els resultats que preferiu.

Procedim:
Posem la farina a un bol i hi esmicolem el llevat amb les mans. Si feu servir llevat sec, dissoleu-lo en dos dits d'aigua abans d'afegir-lo. Hi afegim el sucre i la sal.

Hi anem afegint l'oli i l'aigua mentre anem remenant o amb la màquina per amassar que tinguem (si en teniu, feu-la servir perquè n'hi ha per estona).

Cal amassar-la durant uns 15 minuts mínim, fins que veieu que la massa queda llisa i elàstica. És una massa molt enganxifosa, però és normal així, no hi afegiu més farina.

En feu una bola i la deixeu reposar perquè llevi, tapada amb un drap i a un racó tranquil i no-fred, fins que dobli el volum (1 hora o més).

Després en feu dues boles i les esteneu damunt d'una safata de forn que haurem preparat amb paper vegetal o similar, per tal que no s'hi enganxi. Els doneu forma allargada, de coca, amb els dits. No hauria de ser més gruixuda d'1 cm. Les cobrim amb un drap i les deixem reposar uns 15 minuts més, mentres pre-escalfem el forn a 150ºC.

Passada aquesta estona, tornem a pressionar amb els dits i hi posem un raig d'oli d'oliva i sucre generós, pinyons o el que vulguem posar-hi. I cap al forn uns 10-15 minuts.

Just després de treure-les del forn hi escampem la copeta d'anís. Sentireu com es caramel·litza el sucre. És una de les coses que l'hi dóna més bon gust a aquesta coca!! És fantàstica!


  

04 octubre 2015

Quiche de espinacas, jamón y queso feta.


En eso dicen que consiste la cocina de mercado, vas al mercado con alguna idea y al final compras según los productos que ves, normalmente de temporada...

La cosa es que tenía prevista una tortilla de espinacas, pero viendo canal cocina, estaban haciendo una quiche de no sé qué, y como tenía, siempre tengo, pasta brisa en el congelador, pues cambié el plan e hice esta quiche.

Ingredientes:

1 lámina de masa brisa
1 bolsa de espinacas frescas y limpias
1 diente de ajo
150 gr de recortes de jamón
50 gr de piñones
100 gr de queso feta
3 huevos
200 gr de leche evaporada
Sal, pimienta y aceite de oliva virgen extra

Poner a calentar el horno a 200º.

Descongelar la masa, normalmente una hora fuera de la nevera, y forrar un molde con base desmontable. Ajustar bien y  el mismo papel en que va envuelta la masa, bien arrugado y después estirado, ponerlo encima de la masa, poner garbanzos (yo tengo un quilo de garbanzos para ese menester desde hace mucho tiempo) y hornear 15 minutos. Esto se llama hornear en blanco.

Mientras, saltear el diente de ajo, el jamón, los piñones y seguidamente echar las espinacas, cuando estén, repartir por toda la superficie del molde.

Batir los huevos, añadir la leche evaporada, salpimentar e incorporar al molde, repartir trozos de queso feta por encima.

Volver a hornear durante 20 ó 25 minutos.


 
Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO