21 junio 2015
Coca de Sant Joan - Del blog al plat
No arribo, no arribo...!!!!!
Fa dos mesos que per problemes de feina no he pogut participar al repte de la Mercè, Del blog al plat malgrat tenir les receptes triades i avui, bé ahir, que tocava fer una recepta del seu blog no volia deixar de participar.
Amb el blog de la Mercè m'uneix una simpatia des d'el principi, que va anar creixent quan ens vam conèixer personalment a les enyorades classes de la Mireia Carbó i en Pep Nogué. La seva pàgina n'és una de les que tinc d'obligada visita, sempre trobo alguna idea, sempre hi ha algo que pots fer, comentaris amables a altres bloguers... ella és així, cordial, propera, entranyable...
I aquesta és la seva recepta, la Coca de Sant Joan
N'he fet la meitad dels ingredients, perque avui som poquets. Ella ho explica així:
INGREDIENTS:
750 de farina de força
110 gr de sucre
110 gr de mantega
5 ous
65 gr de llevat premsat
12 gr de sal
ratlladura de mitja llimona
3 gr en pols de matafaluga
80 gr d'aigua
*opcional: 5 gr de millorant panari (maltes,lecitines...) El millorant s'empra normalment quan no tenim tant de temps per a l'elaboració del brioix i volem anar més ràpid, però sense el millorant també queda bé..
ou batut per pintar-lo
sucre
SOM-HI:
Reservem la meitat de la mantega i les espècies o aromes.
Amb la resta d'ingredients comencem a fer la massa tot barrejant-los i amassant pacientment una bona estona fins que la massa sigui ben elàstica.
Afegirem ara la mantega reservada i els aromes suaument.
Fem la primera fermentació en bloc aproximadament 1 h.
Dividim la massa en les porcions que desitgem amb forma arrodonida i fem la segona fermentació.
Finalment estirarem la massa en forma ovalada si volem fer coca.
Pintem el tortell (o coca) amb ou batut, posem la fruita confitada a gust, o l'ametlla,pinyons... i sucre pel damunt, de forma generosa.
Deixem fermentar per tercer cop i enfornem a 200-210º fins que el veiem ben torradet.
Etiquetas:
Del blog al plat,
Dulces,
Masas
04 junio 2015
Mongetes de Santa Pau amb cloïses
Ingredients:
500 gr de mongetes de Santa Pau
300 gr de cloïses
1 gotet de vi blanc
Sal i pebre
1 cullerada d'all i julivert picat.
Tan senzill com:
Posar les mongetes en remull la nit abans i fer-les coure partint d'aigua freda, uns 40 minuts.
En una paella amb oli d'oliva verge extra, posar les coïses a obrir, amb all i julivert picat, un gotet de vi blanc, nomès comencin a obrir-se, salpebrar i abocar a les mongetes. Uns segons tot junt i servir.
I canten els àngles...
01 junio 2015
Tarta de fresas y otros frutos rojos
Buenísima !! a partir de una receta de Anna Olson, de Canal Cocina, que me encantó cuando la vi, he hecho esta tarta de fresas y frutos rojos para el cumple de mi socio. Nos ha gustado mucho y la repetiremos.
Ingrediente:
Un bizcocho genovés (receta aquí)
400 gr de nata para montar (35% materia grasa)
100 gr de queso crema
100 gr azúcar
Ralladura de limón
100 gr mermelada de fresas La Fageda
200 gr de fresas
Arándanos
Frambuesas
Cerezas
Dejar enfriar el bizcocho y partirlo en dos. Reservar.
Filetear las fresas, dejando alguna entera para adornar, y bañarlas con la mermelada de fresas. Reservar.
Montar la nata, con el queso cremoso, el azúcar y la ralladura de limón.
Montar la tarta:
Sobre la mitad del bizcocho extender con un manga con boquilla lisa, una capa de crema y sobre ella las fresas fileteadas y bañadas con la mermelada de fresas. Poner la otra capa del bizcocho, extender en el centro una porción de crema y sobre esta disponer unas cuantas fresas fileteadas, unas partidas por la mitad con el penachito verde y todo, unas cuantas frambuesas, arandanos y cerezas.
Espolvorear el resto del bizcocho con azúcar glass en abundancia, y sobre las frutas levemente.
Suscribirse a:
Entradas (Atom)