26 febrero 2015

Bizcocho con pepitas de chocolate




Este es un bizcocho muy normal, un buen bizcocho, de estos que sirven para un desayuno o  una merienda. Todo el mundo ha hecho alguna vez esta receta,  lo que tiene de especial es el molde en que lo he hecho.El molde, de silicona y base de cerámica me lo ha regalado mi amiga Miren y para estrenarlo, lo mejor, un buen bizcocho, de los de toda la vida...


Ingredientes:
200 gr harina 
4 huevos
100 gr azúcar
100 gr aceite
1 yogur
Un puñado de pepitas de chocolate
Poner la mariposa en la th y batir el azúcar con los huevos, 3 minutos, temp 37, vel. 3 1/2.  Luego 3 minutos más a la misma velocidad sin temperatura para que aumenten volumen. 
Añadir el yogur y el aceite y batir unos segundos. 
A continuación poner la harina tamizada y mezclar lo justo a velocidad 2 1/2, terminar de unir con la espátula
Añadir las pepitas y verter sobre un molde previamente engrasado y espolvorear con azucar.

Hornear a 180º durante 30-35 minutos. 

 

21 febrero 2015

Del bloc al plat febrer... el resum!!!!

Estic molt contenta. Crec que tots els que heu participat ho heu fet des del afecte que em teniu i això m'enorgulleix...

Primer vaig veure la recepta de Josep, de Menja de Bacallà, ell ha fet la recepta del romanescu, tan maco;


la que va triar la Gloria de No tot son postres...a la cuina, milfulls de patata y baldana, no coneixia jo la baldana...:



La Mercè, de Destapant Cassoles va fer també el gratinat de patates i botifarró, gràcies Mercè!!:


L'Alfons, de Les Receptes de StHilari, ha fet les croquetes de calçot amb la seva salsa, la seva presentació de 10:


La Isabel, de La cuina de la Isabel, ha fet la truita de bacallà, amb pa amb tomàquet. Me la imagino dintre de la carmanyola dels avis pels que va a cuinar cada setmana...  pels que procura cuinar variat i sà. Gràcies, Isabel, per la teva solidaritat, tant necessaria en aquest temps...:


La Núria de Endrapasants, ha fet aquestes cloisses a la marinera, bones, oi?:


La Júlia, de La Júlia a la cuina, ha triat la llet fregida, què bona...:


La Sussi, de Ara Cuina, ha fet el xató de la mare del meu amic Vicenç, bona tría, és el millor:


La Cristina, de Crijoarmael, ha fet les quelites, galetes d'inca, espero que els hi hagin agradat a l'Elia:



La Gemma, de Cuinant a Canet, també ha fet les quelites, què fàcils i què bones, oi?:


La Gemma, de La Cuina de Casa, ha triat el torró de núvia, pensava que algú el faria, i que podria ser ella, m'ha fet ilu:


La Joaquina, de La Cocina de los Inventos, ha fet aquest boníssims bollos suizos y medias noches:



La Teresa, de Com a Casa Res, ha triat també el romanescu, tan mono i tan bó:


L'Anna de Retalls de Cuina ha fer aquest canalons de xampinyons i carbassó tan macos:


El fogons del 1r 4a, ha triat també les quelites, gran èxit aquestes galetes:


L'Olga, de La Cuina de l'Olga, també ha preparat la truita de bacallà, ella amb carbassó, amb molt bona pinta:


La Conxita, de Al Pot Petit... ha cuinat les cloïsses  en salsa  verda, bones, bones...:


La Carme de All i Julivert ha fet la crema de mandarines, uns potets moníssims:


La Cristina, de Bufet de Postres, ha triat un flam, el de poma, boníssim i amb presentació "pofesional":


L'Anna de Xicuina, ha fet unes carxofes farcides de la Mireia Carbó, que no fallan mai:


Finalment del blog Bel & Idea'm a fet el pa de pessic en pot de vidre, per un esmorzar d'aniversari:



Uffff, no havia fet mai un post tan llarg!! Un aplaudiment fort per a tots.


Espero no haver-me deixat a ningú...si és així m'ho dieu i l'afegiré.

Us agraeixo molt, però molt, la vostra participació, això és casa vostra, us espero sempre...


  

08 febrero 2015

Micuit de fetge gras d'ànec amb cacau, fava tonka i ratafia


Una de les últimes receptes que ens va fer en Pep Nogué, a les classes del Bonpreu.

Un aperitiu que va triomfar els dies de nadal a casa meva.

Ingredients:

100 gr de micuit de fetge gras d'ànec
Sal en escates
Pebre negre acabat de moldre
Grue de cacau (jo vaig posar chocolate negre ratllat)
Fava tonka
Pebre rosa
50 gr de reducció de ratafia
50 gr de crumble

Tallar el micuit a rodelles d'un cm i posar en un plat petit.

Amanir amb unes escates de sal, un polsim de xocolate ratllat, uns grans de pebre rosa, un xic de raspadura de fava tonka, un xic de crumble i un cordó de reducció de ratafia.

Celestial...!!!!

Aquest és l'emplatat que va fer en Pep a la classe:




 

01 febrero 2015

Del blog al plat - febrer

La Mercè, de Destapant Cassoles, a triat el meu blog aquest mes. Em fa molta il·lusió i espero amb ansietat saber quines receptes us agraden.



Jo no sóc masa creativa en el tema culinari, ja us ho avanço, les receptes que copio d'altres blogs, foros, llibres, revistes o que m'expliquen els amics m'agrada fer-les al peu de la lletra, d'aquesta manera sé si m'agraden i si les torno a fer, llavors si que canvio ingredients, que crec que aniran millor, que m'agraden més o simplement perque no ho tinc en aquell moment.

Les meves receptes, les de cada dia, els meus arrossos que m'encanten amb qualsevol cosa, no acostumo a pujarlos, hi ha molts del principi, però ara sóc més selectiva...  penso que ja tothom ho sap...



Bé, sense més preàmbul ni dilació, tallo la cinta, perquè entreu, mireu, agafeu i cuineu...



Jo he après molt de tots vosaltres i espero seguir fent-ho... Una forta abraçada!!!!!



Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO