28 enero 2015

Romanescu con bechamel de trufa






Ay el romanescu! qué cosa más mona!! Lo había visto en la tele muchas veces,  en libros y revistas, pero jamás en el mercado, debe ser que a mi barrio no llegan las verduras extraterrestres... ja,ja,ja... he leído que lo llaman así...

Lo trajo mi socio el viernes y después de mirarlo mucho, qué gracioso! y de darme mucha pena partirlo, lo he hecho con bechamel de trufa.

El romanescu de la foto, cortado en pequeñas "pagoditas" cocido al dente.

He hecho una bechamel con cebolla picada muy pochada en mantequilla, la harina y la leche. Cuando ha estado lista, le he rallado una trufa pequeña y he napado el romanescu.

Le he puesto un poco de queso rallado y  a gratinar.

Sabe entre coliflor y brócoli, fino, fino...


 

24 enero 2015

Bizcocho en tarro



Este bizcocho está hecho en el tarro, lo ha hecho mi amiga Bel, puntaira ella, y cocinillas,  que siempre está preocupada por la investigación gastronómica y me lo regaló el otro día. ¡¡¡ Gracias Bel!!! Ha utilizado la receta del yogur, pero se puede hacer con cualquier receta de bizcocho,

Hace años, lo vi en el blog de Gloria, dónde podéis ver un estupendo paso a paso, y lo hice. Lo guardé durante unos meses en un armario de la cocina y como suele pasar, se me olvidó. Cuando lo rescaté, no estaba como el primer día, pero estaba riquísimo... ummmm!

Ingredientes:

1 yogur natural (el vaso del yogur es la medida para el resto de ingredientes)
1 medida de aceite
2 medidas de azúcar
3 medidas de harina
3 huevos
1 sobre de levadura química
Pizca de sal
Ralladura de limón

Como siempre, blanquear los huevos con el azúcar, añadir el yogur, la ralladura de limón y el aceite y seguir batiendo.

Tamizar la harina junto con la levadura, e incorporarla al resto con movimientos envolventes.

Preparar los tarros. Yo utilicé uno de boca ancha, para poder desmoldarlo bien. Busqué esta mermelada:

me la comí. Limpié y esterilicé el tarro.

Bien seco, lo engrasé con mantequilla y espolvoreé con chocolate en polvo, porque yo lo hice de chocolate, pero se puede espolvorear con harina o con almendra molida.

Hay que verter la mezcla con ayuda de un embudo de boca ancha, para evitar que se ensucie el borde del bote. Llenar hasta 3/4 partes y hornear, como siempre. Y no, no se rompe el cristal...

Todavía caliente tapar y guardar en un sitio fresco y seco.

Estupendo recurso para cuando viene alguna visita imprevista y no tienes ni galletas ese día... que suele pasar hasta en las mejores familias... ainnnnnsssssss!!

  

20 enero 2015

Copa d'escuma de iogurt i pomes caramelitzades





Aviu, dia 20, toca la recepta Del blog al plat, i aquest mes hem hagut de remenar el blog de Les Receptes de StHilari. El blog de l'Alfons és de referència per a mi, ho miro molt i ho copio molt. M'ha estat difícil triar una recepta, totes són sensacionals, però atenent als ingredients que tenia a casa he optat per aquest postre. Boníssim!!!!

Despatxeu ( per unes 6 copes) diu l'Alfons

1 iogurt
30 cc. crema de llet
1 poma golden
1 poma granny-smith
 ½ l. d’aigua
Suc de llimona i sucre


Per l’escuma de iogurt: Barregeu el iogurt i la crema de llet amb una mica de sucre i ompliu-ne el sifó Carregueu-lo amb un cartutx de gas i deixeu-lo reposar a la nevera en posició horitzontal.

Per la sopa de poma. Poseu a bullir en el ½ l d’aigua, la poma granny-smith tallada a octaus amb unes gotes de suc llimona, durant uns deu minuts . Després juntament amb un rajolí de crema de llet ho tritureu tot. Afegiu-hi més aigua si queda molt espessa

Per caramel.litzar les pomes. Poseu sucre en una paella . Quan es fongui afegiu-hi trossos de poma golden .

Muntatge

Ompliu el fons de la copa amb la sopa de poma, incorporeu-hi l’escuma de iogurt i poseu-hi a sobre trossos de poma caramel-litzada i .....gaudiu-ho de gust.

Ho hem gaudit i ens ha agradat moltíssim!!! Gràcies, Alfons!

 

17 enero 2015

Ceviche de gambes


Ens han dit que a partir de febrer, no faràn més classes de cuina a l'Espai Consum de Bonpreu. No sabem perquè, diuen que per raons organitzatives...

Trobarem molt a faltar la proximitat, la cordialitat, la simpatia i  tota la saviesa gastronómica que en Pep Nogué imprimeix a les seves classes... Sort que el seguirem veient a la tele i l'escoltarem a la ràdio...

A les últimes classes, abans de nadal, ens va fer uns quants aperitius que a casa meva han agradat moltíssim.

Aquest és un ceviche que ell ho va fer amb gambots, jo l'he fet amb gambes, proveu-lo!

Ingredients:

12 gambes fresques
300 gr de suc de taronja
100 gr de suc de llima
4 gr de pebrot vermell picant
25 gr de pebrot vermell
75 gr de ceba vermella
10 gr de gingebre ratllat
2 gr de coriandre picat
1 gr de wasabi
1 dl de llet de coco
Porradell
Granes de magrana (no tenia i vaig posar blat de moro)

Peleu les gambes, reservant els caps per una altra ocasió, traieu el cordó, talleu-les a rodelles d'un cm i reserveu en un bol.

Tritureu en un got els sucs, els pebrots, la ceba, el gingebre, el coriandre, el wasabi i la llet de coco. Coleu i reserveu. Aquesta barreja s'anomena llet de tigre.

A l'hora d'emplatar, barregeu la llet de tigre amb les gambes, deixeu macerar 5 minuts.
Emplatar amb les magranes i acabar amb el porradell tallat finament.

Aquesta és la foto que vaig fer de l'emplatat de'n Pep, on es poden apreciar millor tots els ingrediens:



 
Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO