20 febrero 2014
Chutney de gerds i maduixots
Fa temps, als tallers del Bonpreu, en Pep Nogué ens va fer un chutney de maduixots que em va encantar. Des de llavors ho he fet moltes vegades acompanyant diferents plats de carn o peix, amb torradetes amb foie o amb diferents formatges o fins i tot només amb galetetes salades.
Aprofitant que vull participar en l'aniversari del bloc de la Mercè amb una recepta de color vermell l'he adaptat una mica i aquest ha estat el resultat.
Ingredients:
100 gr de gerds
100 gr de maduixots
1 ceba vermella petita
60 gr de sucre
40 gr de vinagre de vi blanc amb mel
Farigola
Sal en escames
Pebre de Sechuan en gra
Pebre vermell en gra
Oli d'oliva verge extra
Primer s'ha de tallar la ceba en dauets, i posar-la a confitar coberta d'oli amb un pols de sal, un pols de pebre i un xic de farigola.
Quan estigui confitada reservar-la fora del foc.
En un cassó posar el sucre damunt dels gerds i dels maduixots nets, tallats a cuarts i deixar-los marinar un parells d'hores.
Posar-los a coure lentament durant 15 minuts. Tot seguit, afegir 7 ó 8 grans de pebre de Sechuan i 7 ó 8 grans de pebre vermell,tirar-hi el vinagre i quan s'evapori la part més agre parar el foc.
Barrejar amb la ceba i reservar.
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Frutas,
Mermeladas
16 febrero 2014
Cebolletas a la pimienta
Recomiendo mucho estas cebolletas, como acompañamiento o como aperitivo.
Ingredientes:
6 cebolletas a poder ser de igual tamaño
Buen aceite de oliva virgen extra
Pimienta de colores
Escamas de sal Maldon
Poner un litro de agua en el vaso y programar 8 minutos, temperatura Varoma y velocidad 1.
Mientras se calienta el agua, pelar las cebolletas y partirlas por la mitad. Colocarlas en el recipiente varoma boca abajo.
Al acabar el tiempo, colocar el varoma en su posición y programar 15 minutos, temperatura varoma y velocidad 1.
Sacar el varoma del vaso y sin destapar, dejarlo reposar sobre un plato unos minutos, para que las cebolletas suelten el agua de condensación.
Pasarlas a una fuente de servir, regar con buen AOVE y espolvorear con pimietas de colores y escamas de sal Maldon.
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Aperitivos,
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Verduras
09 febrero 2014
Vasito de pimiento del piquillo..
Un aperitivo que tomé en el restaurante L'EEGS. No sé si la receta es la misma, no me la dieron, pero es muy parecida. La incorporé a las comidas de estas pasadas fiestas y gustó mucho.
Ingredientes:
1/2 bote de pimientos del piquillo
250 gr. de queso crema
Un puñado de kikos
Mezclar con el minipimer los pimientos con el queso crema. Si quedara muy espeso, añadir un poquito de nata o leche. Rellenar vasitos de aperitivo. Puede hacerse con antelación.
En el momento de servir, trocear con picadora los kikos y añadir una pequeña cantidad en cada vasito.
Gusta y sorprende a propios y extraños, como dice Arguiñano... ja,ja,ja...
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Aperitivos
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