15 marzo 2011

Crema catalana - La recepta del 15 -




És la primera vegada que participo en aquesta iniciativa que organitzan els magnífics blocs, Xocolata Desfeta i Els fogons de Labordeta.

Aquesta crema és del llibre Cuinar per ser feliç, de la Carme Ruscalleda. És crema de Sant Josep.

Vaig llegir una vegada, que la diferència entre la crema catalana i la crema de Sant Josep era la manera de presentar-la. La crema catalana es posa en recipients individuals, normalment cassoletes de fang, i la crema de Sant Josep en una plàtera gran.

Ingredients:

1 litre de llet
250 grs. de sucre
9 rovells d'ou
40 grs. de fècula de blat de moro, Maizena.
pell de llimona
Escorça de canyella

Del litre de llet, reservar-ne una tasseta i desfer la Maizena, reservar-ho.

La resta de la llet, posar-la al foc amb la canyella i la pell de llimona i esperar que arrenqui el bull.

En un pot a la mida del volum de crema que volem cuinar, treballar els rovells i el sucre amb l'espàtula de fusta o silicona fins que observem que agafen un color blanquinós; aquest és el punt de tirar a dins del pot la llet bullent. Si es vol, es pot retirar la pell de llimona i la canyella, o deixar-l'hi, al vostre gust.

Es posa de nou al foc i, sense parar de remenar, quan observem que és molt calent, és el moment de tirar-hi la tasseta de llet amb la maizena, ben colat i continuar remenant, ara a foc més lent .

Just quan noteu que va a rrencar el bull, retirar-ho del foc i ràpidament abocar-ho a la plàtera o a les individuals.

Si decidiu cremar-la, cosa que és optativa, només cal fer-ho al moment de menjar-la i amb la pala de cremar ben roent.

24 comentarios:

  1. Ostres, moltes gràcies per participar! Si és recepta de la Ruscalleda ha de ser infalible! :D
    Ara entenc perquè la meva àvia posava la crema en plat només per Sant Josep... jejeje
    Per cert, quan puguis deixa l'enllaç de la recepta en un comentari al nostre bloc, que no ens volem despistar i deixar-te d'incloure a l'index! ;) Gràcies!
    Petons
    Sandra

    ResponderEliminar
  2. Desconeixi aquesta diferència! només una vegada vaig servir la crema en una platera. Era un berenar amb amics de tot arreu que estudiàvem jusnts a Oviedo. Una noia d'Eivissa va acabar agafant la platera amb totes dues mans i llepant-la amb deliri. A partir d'aquí sempre l'he servida individualment, jejej
    Quin rotllo t'he clavat!

    ResponderEliminar
  3. La crema catalana és un clàssic de Sant Josep...
    I la inciativa de la recepta del 15 cada cop té més èxit, oi?

    ResponderEliminar
  4. jo no he arribat a temps aquest mes! i mira que volia... ara veig les cremes tan bones (m'encanta la textura que t'ha quedat) i...
    pt!

    ResponderEliminar
  5. Això si que no ho sabia, la diferència entre crema catalana i de Sant Josep...sigui con sigui que l´anomenem és boníssima!!! petonets

    ResponderEliminar
  6. La Ruscalleda és garantia d'èxit segur!. No sabia això de la diferència entre la crema catalana i la crema de Sant Josep. Amb la recepta del 15 a més aprenem coses!

    ResponderEliminar
  7. Molt bona crema... em recorda a la infantesa quan teniem un veí que era pastisser i ens feia aquesta crema de Sant Josep.... ainxxxxxxx!! :DDD

    ResponderEliminar
  8. Si és de la Ruscalleda és un èxit total... i quins records de quan petita amb la crema de Sant Josep que preparava la meva àvia... :)

    Per cert! ja estic inal·làmbrica ;) uff! quin descans!

    Molts besitos guapa!

    ResponderEliminar
  9. Ja es veu en la textura que ha d'estar de mort, aquesta crema! T'ha quedat molt i molt bé... Uff! Quin empatx de cremes. M'encanta!
    Gràcies per participar i ens veiem ben aviat.
    petonets!

    ResponderEliminar
  10. Per Sant Josep no pot faltar la crema!!! ara haurem de fer el 15 mb alfuna recepta per gastar les clares...!
    petons

    ResponderEliminar
  11. Ostres, aquesta diferència no la sabia! Però tant li fa... és deliciosa igualment. :p
    Petons!

    ResponderEliminar
  12. Ostres no sabia la diferència entre la crema catalana i al de Sant Josep, què curiós!! En qualsevol cas, estan igual de bones!! :P

    Segur que la versió de la Carme Ruscalleda és deliciosa!!

    Molts petons!

    ResponderEliminar
  13. maria, excelente crema y la presentación del plato molt maco, que tinguis sort al concurs........paco

    ResponderEliminar
  14. ES UNA ESTUPENDA CREMA Y EL LIBRO DE CARMEN RUSCADELLA UNA MARAVILLA.
    ESA MUJER ME ENCANTA, TUVE LA SUERTE DE VERLA TRABAJAR EN DIRECTO, Y QUEDÉ MARAVILLADA, TAN PEQUEÑITA DE TAMAÓ Y CON TANTA FUERZA AL HABLAR, AL MOVERSE Y AL DISPONERLO TODO...QUE CON RAZÓN TIENE LAS ESTRELLAS MICHELIN QUE TIENE.

    BESOS Y SUERTE EN EL CONCURSO

    ResponderEliminar
  15. Jo sempre recordo a casa de la meva àvia que servia la crema de Sant Josep en una safata. Bona crema!!

    ResponderEliminar
  16. Molt bona l’explicació de la diferència de la crema catalana i la de Sant Josep.
    Tal com l’has fet segur que és molt bona
    Bona cuina

    ResponderEliminar
  17. Quina gràcia, coincidim en la Ruscalleda!, però son lleugerament diferents. Sigui com sigui és una crema tradicional fta de forma tradicional i boníiiiissima. Gràcies per explicar les diferencies entre la crema catalana i la de sant josep! molt interessant! Una abraçada.

    ResponderEliminar
  18. No sabia aquestes diferencies amb la crema, però es digui com es digui boníssima,
    Ara ja es podrà fer un llibre nomes amb les receptes del 15, totes fantàstiques
    Petons

    ResponderEliminar
  19. Hola guapa tu

    i que bona,...avui dona gust per arreu es troba crema catalana,

    mil petonets Susanna

    ResponderEliminar
  20. No sabía que era típica en San José.
    La crema catalana es uno de mis postres favoritos.
    Esta tiene una pinta buenísima, de verdad que se hace la boca agua.
    Un besín:
    Cristina

    ResponderEliminar
  21. MaryLou, requeteguapa!
    qua aquí estoy, esperando que el Günter se termine de vestir para ir a hacer la compra- rutina de sábado, claro- y me he dicho "para por donde la tronquita a ver que tiene".. me cachis! crema catalana, con lo que me gusta:-) pues nada, que me quedo un rato y mi mozo que espere... ¿dónde guardas las cucharas?

    ResponderEliminar
  22. Me encanta la crema catalana, se me hace la boca agua al verla.
    Un besote

    ResponderEliminar
  23. Hola Mary Lou, la crema catalana me gusta mucho, ahora hace tiempo que no la ago, un saludo.
    JUAN

    ResponderEliminar
  24. 40 gramos de Maizena para un litre de leche NO ES CORRECTO.
    Tienes que ser 80 gramos litro de leche .

    ResponderEliminar

Blog Widget by LinkWithin

En aquest blog trobaràs:

Cuina senzilla, fàcil, bona i sana.


  © Template Lar Doce Lar por Emporium Digital Graphics Jenny's Grandchild and Irene's Corner

TOPO