15 marzo 2011
Crema catalana - La recepta del 15 -
És la primera vegada que participo en aquesta iniciativa que organitzan els magnífics blocs, Xocolata Desfeta i Els fogons de Labordeta.
Aquesta crema és del llibre Cuinar per ser feliç, de la Carme Ruscalleda. És crema de Sant Josep.
Vaig llegir una vegada, que la diferència entre la crema catalana i la crema de Sant Josep era la manera de presentar-la. La crema catalana es posa en recipients individuals, normalment cassoletes de fang, i la crema de Sant Josep en una plàtera gran.
Ingredients:
1 litre de llet
250 grs. de sucre
9 rovells d'ou
40 grs. de fècula de blat de moro, Maizena.
pell de llimona
Escorça de canyella
Del litre de llet, reservar-ne una tasseta i desfer la Maizena, reservar-ho.
La resta de la llet, posar-la al foc amb la canyella i la pell de llimona i esperar que arrenqui el bull.
En un pot a la mida del volum de crema que volem cuinar, treballar els rovells i el sucre amb l'espàtula de fusta o silicona fins que observem que agafen un color blanquinós; aquest és el punt de tirar a dins del pot la llet bullent. Si es vol, es pot retirar la pell de llimona i la canyella, o deixar-l'hi, al vostre gust.
Es posa de nou al foc i, sense parar de remenar, quan observem que és molt calent, és el moment de tirar-hi la tasseta de llet amb la maizena, ben colat i continuar remenant, ara a foc més lent .
Just quan noteu que va a rrencar el bull, retirar-ho del foc i ràpidament abocar-ho a la plàtera o a les individuals.
Si decidiu cremar-la, cosa que és optativa, només cal fer-ho al moment de menjar-la i amb la pala de cremar ben roent.
Etiquetas:
Cocina catalana,
La recepta del 15,
Postres
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Ostres, moltes gràcies per participar! Si és recepta de la Ruscalleda ha de ser infalible! :D
ResponderEliminarAra entenc perquè la meva àvia posava la crema en plat només per Sant Josep... jejeje
Per cert, quan puguis deixa l'enllaç de la recepta en un comentari al nostre bloc, que no ens volem despistar i deixar-te d'incloure a l'index! ;) Gràcies!
Petons
Sandra
Desconeixi aquesta diferència! només una vegada vaig servir la crema en una platera. Era un berenar amb amics de tot arreu que estudiàvem jusnts a Oviedo. Una noia d'Eivissa va acabar agafant la platera amb totes dues mans i llepant-la amb deliri. A partir d'aquí sempre l'he servida individualment, jejej
ResponderEliminarQuin rotllo t'he clavat!
La crema catalana és un clàssic de Sant Josep...
ResponderEliminarI la inciativa de la recepta del 15 cada cop té més èxit, oi?
jo no he arribat a temps aquest mes! i mira que volia... ara veig les cremes tan bones (m'encanta la textura que t'ha quedat) i...
ResponderEliminarpt!
Això si que no ho sabia, la diferència entre crema catalana i de Sant Josep...sigui con sigui que l´anomenem és boníssima!!! petonets
ResponderEliminarLa Ruscalleda és garantia d'èxit segur!. No sabia això de la diferència entre la crema catalana i la crema de Sant Josep. Amb la recepta del 15 a més aprenem coses!
ResponderEliminarMolt bona crema... em recorda a la infantesa quan teniem un veí que era pastisser i ens feia aquesta crema de Sant Josep.... ainxxxxxxx!! :DDD
ResponderEliminarSi és de la Ruscalleda és un èxit total... i quins records de quan petita amb la crema de Sant Josep que preparava la meva àvia... :)
ResponderEliminarPer cert! ja estic inal·làmbrica ;) uff! quin descans!
Molts besitos guapa!
Ja es veu en la textura que ha d'estar de mort, aquesta crema! T'ha quedat molt i molt bé... Uff! Quin empatx de cremes. M'encanta!
ResponderEliminarGràcies per participar i ens veiem ben aviat.
petonets!
Per Sant Josep no pot faltar la crema!!! ara haurem de fer el 15 mb alfuna recepta per gastar les clares...!
ResponderEliminarpetons
Ostres, aquesta diferència no la sabia! Però tant li fa... és deliciosa igualment. :p
ResponderEliminarPetons!
Ostres no sabia la diferència entre la crema catalana i al de Sant Josep, què curiós!! En qualsevol cas, estan igual de bones!! :P
ResponderEliminarSegur que la versió de la Carme Ruscalleda és deliciosa!!
Molts petons!
maria, excelente crema y la presentación del plato molt maco, que tinguis sort al concurs........paco
ResponderEliminarES UNA ESTUPENDA CREMA Y EL LIBRO DE CARMEN RUSCADELLA UNA MARAVILLA.
ResponderEliminarESA MUJER ME ENCANTA, TUVE LA SUERTE DE VERLA TRABAJAR EN DIRECTO, Y QUEDÉ MARAVILLADA, TAN PEQUEÑITA DE TAMAÓ Y CON TANTA FUERZA AL HABLAR, AL MOVERSE Y AL DISPONERLO TODO...QUE CON RAZÓN TIENE LAS ESTRELLAS MICHELIN QUE TIENE.
BESOS Y SUERTE EN EL CONCURSO
Jo sempre recordo a casa de la meva àvia que servia la crema de Sant Josep en una safata. Bona crema!!
ResponderEliminarMolt bona l’explicació de la diferència de la crema catalana i la de Sant Josep.
ResponderEliminarTal com l’has fet segur que és molt bona
Bona cuina
Quina gràcia, coincidim en la Ruscalleda!, però son lleugerament diferents. Sigui com sigui és una crema tradicional fta de forma tradicional i boníiiiissima. Gràcies per explicar les diferencies entre la crema catalana i la de sant josep! molt interessant! Una abraçada.
ResponderEliminarNo sabia aquestes diferencies amb la crema, però es digui com es digui boníssima,
ResponderEliminarAra ja es podrà fer un llibre nomes amb les receptes del 15, totes fantàstiques
Petons
Hola guapa tu
ResponderEliminari que bona,...avui dona gust per arreu es troba crema catalana,
mil petonets Susanna
No sabía que era típica en San José.
ResponderEliminarLa crema catalana es uno de mis postres favoritos.
Esta tiene una pinta buenísima, de verdad que se hace la boca agua.
Un besín:
Cristina
MaryLou, requeteguapa!
ResponderEliminarqua aquí estoy, esperando que el Günter se termine de vestir para ir a hacer la compra- rutina de sábado, claro- y me he dicho "para por donde la tronquita a ver que tiene".. me cachis! crema catalana, con lo que me gusta:-) pues nada, que me quedo un rato y mi mozo que espere... ¿dónde guardas las cucharas?
Me encanta la crema catalana, se me hace la boca agua al verla.
ResponderEliminarUn besote
Hola Mary Lou, la crema catalana me gusta mucho, ahora hace tiempo que no la ago, un saludo.
ResponderEliminarJUAN
40 gramos de Maizena para un litre de leche NO ES CORRECTO.
ResponderEliminarTienes que ser 80 gramos litro de leche .